Έχουν καταγραφεί 4-5 ρήγματα στον Κορινθιακό… -Τι αναφέρθηκε σε αθηναικά ΜΜΕ

Στην ιστοσελίδα tanea.gr αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: “Κάθε φορά που σεισμός χτυπά την Ελλάδα, όλοι τρομάζουν. Άλλωστε, όλες οι διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.

Ποιος ξεχνά άλλωστε τον φονικό σεισμό του 1999 αλλά και τους σεισμούς που ισοπέδωσαν την Κεφαλλονιά.

Βεβαίως, όταν το χτύπημα του Εγκέλαδου αφορά στην πρωτεύουσα, όπου μένει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, ασφαλώς η ανησυχία μεγαλώνει.

Παλαιότερες έρευνες που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν ότι εντός και γύρω από την Αττική υπάρχουν 25 άγνωστα ρήγματα που προκαλούν ανησυχία σε γεωλόγους και σεισμολόγους

Πρόκειται για ρήγματα τα οποία έχουν καταγραφεί μετά τον καταστροφικό σεισμό τον Σεπτέμβριο του 1999 και έχουν εντοπιστεί στον Νότιο Ευβοϊκό, το Πόρτο Ράφτη και τη Νέα Μάκρη, τον Σαρωνικό, τον Κορινθιακό, τη Βόρεια Πάρνηθα και την Κακιά Σκάλα.

Πιο αναλυτικά έχουν καταγραφεί δύο νέα ρήγματα στον υποθαλάσσιο χώρο του Νοτίου Ευβοϊκού, δύο σε Κάρυστο – Πόρτο Ράφτη, τέσσερα στον Σαρωνικό, 4-5 στον Κορινθιακό, 4-5 στη ζώνη της Βόρειας Πάρνηθας, και 4- 5 στη ζώνη της Πάρνηθας – Γερανίων και Κακιάς Σκάλας…”.

ΣΣ. Οι Κορίνθιοι γνωρίζουν …από πρώτο χέρι από ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση με τίτλο: “Ξυπνάει» ο εφιάλτης στους Κορίνθιους!- Ανησυχία μετά τις αναφορές …για τις Αλκυωνίδες…”.