ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Ο πανηγυρικός εσπερινός του πολιούχου της πόλεως…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας βρέθηκε την Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προκειμένου να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό του πολιούχου της πόλεως Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του οποίου η ανακομιδή των Ι. Λειψάνων εορτάζεται από την Εκκλησία μας.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Πανοσ. αυτάδελφοι Αρχιμ. π. Ιωσήφ Δρόσος και π. Μακάριος Δρόσος,  εκ της Ι. Μ. Αργολίδος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Πρωτ/ροι π. Νικόλαος Αδάμ και π. Πέτρος Καγιούλης, οι εφημέριοι του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Ρωμανός Φωκάκης και Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, και οι Διάκονοι του Σεβασμιωτάτου π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην υποχρέωση μας, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να γνωρίζουμε ποιος πραγματικά είναι ο Ιησούς Χριστός και τι έχει προσφέρει σε όλους μας, καθώς αν δεν το γνωρίζουμε κινδυνεύουμε να Τον προσλάβουμε ως ακόμη έναν φιλόσοφο ή μύστη ή θαυματοποιό ή άλλη μεγάλη προσωπικότητα εκτός από αυτό που ο Ίδιος μας απεκάλυψε…»