ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Τι απαντάει ο δήμαρχος για το πρόβλημα με το νερό -Που οφείλεται…

“Σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζουν τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες οι διαμένοντες στους Αγίους Θεοδώρους στην περιφέρεια Λουτρακίου Περαχώρας, καθώς οι 8.500 μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής υπερτριπλασιάζονται κατά την θερινή περίοδο των διακοπών.

Παράλληλα πρωτοφανές είναι το γεγονός ότι οι οικιστές που κατοικούν μόνιμα στο άνω μέρος του Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων, πριν αδειοδοτηθούν για την κατασκευή της κατοικίας τους υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα υδροδοτούνται αφού προηγουμένως πάρουν νερό οι κάτοικοι του παραλιακού μέρους του οικισμού. Κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στις κατοικίες τους, με την παροχή νερού στις βρύσες τους να είναι συνήθως ελάχιστη.

Μάλιστα ήδη έχουν γνωστοποιηθεί από κατοίκους, οι πρώτες ζημιές σε πλυντήρια ρούχων και πιάτων που έχουν προκύψει από τις αλλεπάλληλες διακοπές νερού στην περιοχή.

Η θέση του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη για το πρόβλημα και οι ενέργειες επίλυσής του

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε ως όφειλε με τον Δήμαρχο του Δήμου Περαχώρας – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιο Γκιώνη, προκειμένου να καταθέσει την δική του άποψη για τις καταγγελίες των πολιτών.

Όπως επισήμανε ο κ. Γκιώνης, γνωρίζει το υφιστάμενο πρόβλημα, που προκύπτει όπως αναφέρει εξαιτίας της αύξησης του ποτίσματος στους κήπους των σπιτιών.

Παράλληλα ανέφερε ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας ήδη αντιμετωπίζεται με αφαλατώσεις υδάτων και την τροφοδοσία των κατοίκων της περιοχής με υδροφόρες -βυτία, ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψή του.  

Σε ότι αφορά το θέμα των υπεύθυνων δηλώσεων που -όπως καταγγέλουν οι πολίτες – αναγκάζονται να υπογράψουν για την υδροδότηση τους πριν αδειοδοτηθούν για την κατασκευή νέας κατοικίας, αναφέροντας σ’ αυτή ότι θα υδροδοτούνται αφού προηγουμένως πάρουν νερό οι κάτοικοι του παραλιακού μέρους του οικισμού, ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης επισήμανε πως δεν το γνωρίζει αλλά θα το διερευνήσει στην αρμόδια υπηρεσία”…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη zougla.gr