Αγ. Θεόδωροι: Καμία χρηματοδότηση και αποζημίωση για τις καταστροφές του «Γηρυόνη»

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους, επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και την  χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των υποδομών, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων, ζήτησε σήμερα με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ,  Γ. Ψυχογιός, με τις υπογραφές και των δύο αρμόδιων Τομεαρχών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση η  κακοκαιρία «Γηρυόνης» τον περασμένο Νοέμβριο άφησε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, υποδομές, καλλιέργειες και καταστήματα στους Αγ. Θεοδώρους. Στην άμεση επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, διαπιστώθηκε το εύρος της καταστροφής και η ανάγκη άμεσων επεμβάσεων και αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά  πως ένα χρόνο μετά, και παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, κανένα έργο αποκατάστασης δεν έχει χρηματοδοτηθεί προς τον οικείο Δήμο και καμία αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί στους δικαιούχους.

Τελειώνοντας επισημαίνει πως   δεν έχει προχωρήσει κανένα σχέδιο παρεμβάσεων με συγκεκριμένες μελέτες σε συνεργασία με την Ολυμπία Οδό για την διευθέτηση ρεμάτων, κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων που δημιουργούν συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και υλικών από την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών προς την πόλη και τους οικισμούς των Αγ. Θεοδώρων…».