…Αναβρασμός στο νοσοκομείο Κορίνθου! -5ωρη στάση εργασίας αύριο!

…Αναβρασμός στο νοσοκομείο Κορίνθου! …Ετοιμάζεται να μπει εργολαβία για την φύλαξη του κτηρίου! Το θέμα που είχε πάρει διάσταση πριν από περίπου ενάμιση χρόνο επανέρχεται.

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι αύριο θα κάνουν στάση εργασίας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου …άραγε θα πάρει θέση για το θέμα αυτό;

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Με αφορμή το επικείμενο Δ.Σ. του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στις 12-09-2023 και με κύριο θέμα την έγκριση σκοπιμότητας ανάθεσης των υπηρεσιών φύλαξης – καθαριότητας και εστίασης σε ιδιωτικά συνεργείατο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου σας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Κάθε διαδικασία παράδοσης των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας και εστίασης σε ιδιώτες εργολάβους θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αφενός, δεν  υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μη ανανέωση των συμβάσεων Σ.Ο.Χ., αφετέρου υπάρχουν σαφείς όροι στη διακήρυξη των διαγωνισμών ότι όσο δίνονται παρατάσεις από το υπουργείο για τις συμβάσεις Σ.Ο.Χ., καμιά ιδιωτική εταιρία δε θα αναλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες, ιδίως όταν αποδεικνύεται ότι η ανάθεση τους στους ιδιώτες στοιχίζει στο Δημόσιο παραπάνω από ότι οι εργαζόμενοι Σ.Ο.Χ. Επιπλέον, υπάρχει και η απόφαση σας και συγχρόνως δέσμευση σας ως Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα σεβαστείτε τις αποφάσεις του Υπουργείου για τις παρατάσεις ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου χωρίς να σπεύσετε να δώσετε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι που ήδη εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία στο Νοσοκομείο, η οποία φάνηκε άλλωστε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, γι’ αυτό τυχόν απόλυσή τους πέρα από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στον χώρο της εργασίας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στηρίζει απόλυτα τους συναδέλφους Σ.Ο.Χ. σε όλο τον αγώνα τους, σε μία χρονική περίοδο ιδίως που όλη η χώρα μαστίζεται από πολλαπλά και άκρως σημαντικά προβλήματα.

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους του Νοσοκομείου μας να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τον συναδέλφων στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και εστίασης κηρύσσοντας 5ωρη στάση εργασίας στις 12/09/2023 από τις 10:00πμ έως τις 15:00 ώρα λήξης της εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ”.

ΣΣ. Οι Κορίνθιοι βουλευτές …άκουσαν κάτι;

Κ.Ν