Ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου…

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται:

“Προοπτική για ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου, με επίκεντρο την ρωμαϊκή έπαυλη

Η συνέχιση του ανασκαφικού έργου και η αξιοποίηση της ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου ως ένα ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο, μέσα στην επόμενη τριετία, επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στον πιο πάνω χώρο των αντιπεριφερειαρχών Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα και Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη.

Η επίσκεψη, με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής ανασκαφικής περιόδου, ανέδειξε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων στην περιοχή των 5 Π.Ε.

Στην επίσκεψη -κατά την διάρκεια της οποίας η διευθύντρια της ανασκαφικής έρευνας Ζωή Ασλαματζίδου και οι συνεργάτες της ενημέρωσαν για τις φετινές εργασίες- συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Σάκης Παπαθανασίου, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, η ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωάννα Κασίμη, ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών “Ο Φλοίσβος” Κώστας Μεταξάς καθώς και ο Σωτήρης Πρωτοπαππάς”.

ΣΣ. Προοπτική για ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου, με επίκεντρο την ρωμαϊκή έπαυλη. Από την προοπτική μέχρι να το δούμε κιόλας να γίνεται …υπάρχει δρόμος!

Κ.Ν