ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας: “O διαρκής εφοδιασμός του κράτους-δολοφόνου από τους Έλληνες εφοπλιστές και άλλους καπιταλιστές (όπως η Motor Oil) εμπλέκει τη χώρα άμεσα…”

Από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας ανακοινώνεται:

«Να σταματήσει η παροχή στρατιωτικών καυσίμων στο γενοκτονικό πόλεμο ενάντια του Παλαιστινιακού λαού

Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ προχωράει σε ένα έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και παίζει με τη φωτιά του γενικευμένου πολέμου στη Μ. Ανατολή με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Τα θύματα του γενοκτονικού πολέμου στην Παλαιστίνη ξεπέρασαν πλέον τις 40.000 μεταξύ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναικόπαιδα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει την εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του Ισραήλ  και των συμμάχων του (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.) στην επιχείρηση εξόντωσης του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, ενώ αρνείται επίμονα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Η κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιά) στηρίζουν ανενδοίαστα  το κράτος του Ισραήλ ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής. Με την αποστολή των ελληνικών φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ερυθρά Θάλασσα εξασφαλίζουν τα νώτα των γενοκτονικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού. O διαρκής εφοδιασμός του κράτους-δολοφόνου από τους Έλληνες εφοπλιστές και άλλους καπιταλιστές (όπως η Motor Oil), εμπλέκει τη χώρα άμεσα στο γαϊτανάκι των πολεμικών συρράξεων.

Την ίδια στιγμή σχολεία και σχολικά τμήματα συγχωνεύονται, τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν,  οι πλειστηριασμοί πλήττουν μαζικά την λαϊκή κατοικία, οι μισθοί και τα μεροκάματα μένουν καθηλωμένοι με την ακρίβεια να καλπάζει.

Η πάλη  για ψωμί, ειρήνη, ελευθερία, αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου, γίνεται πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

  • Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον βρόμικο πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης και στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ που κοστίζει τόσο στον λαό και μας φέρνει κοντά στην απειλή του πολέμου.
  • Να ηττηθούν τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και η φιλοπόλεμη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
  • Έξω οι βάσεις των ΗΠΑ από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ, να διαλυθούν οι διεθνείς οργανισμοί του κεφαλαίου.
  • Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες.
  • Εκεχειρία τώρα στη Γάζα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 

Όλοι/ες στην κινητοποίηση το Σάββατο 28/9 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων που καλούν εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συλλογικότητες»