Απόλυτο χάος στη συνεδρίαση του ΔΣ Σικυωνίων τη Δευτέρα! –Διεκόπη η συνεδρίαση- Αποδοκιμασίες πολιτών κατά της δημοτικής αρχής! –Έντονες αποδοκιμασίες και για τον Ν. Σκαρμούτσο!

Απόλυτο χάος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Πολίτες βρέθηκαν ξανά στο δημαρχείο και αποδοκίμασαν τη δημοτική αρχή του Σταματόπουλου. Έντονες αποδοκιμασίες υπήρξαν και προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Κιάτο!!! Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής και οι ψεύτικες υποσχέσεις του δημάρχου Σπ. Σταματόπουλου ξεσηκώνουν τους πολίτες όλο και περισσότερο, οι οποίοι δεν κάθονται πλέον με τα χέρια σταυρωμένα και πηγαίνουν στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να δείχνουν ότι χάνουν τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε και τι συνέβη αυτές τις μέρες στο Κιάτο, πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας!

Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας και οικονομικής κρίσης, τους δημότες του δήμου Σικυωνίων τους περιμένουν δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής του Σταματόπουλου!

Αύξηση 80% έως 140% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας -φωτισμού αποφάσισε η δημοτική αρχή!!!

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα δημοσιεύματα με ψήφους 12 υπέρ της δημοτικής αρχής με μία καταψήφιση και 12 κατά της αντιπολίτευσης, με 3 αποχές, «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο η αύξηση του συντελεστή των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού- καθαριότητας,  σε οικίες και επιχειρήσεις, σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του ότι το θέμα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών κράτησε 4 περίπου ώρες, την Παρασκευή 18-11-2022 και ώρα 19:30  παρευρέθηκαν πολλοί πολίτες του δήμου Σικυωνίων και εξέφρασαν με έντονο τρόπο την δυσαρέσκειά τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που υπερψήφισαν τα δυσβάσταχτα αυτά ανταποδοτικά τέλη.

Παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αντέδρασαν για  τις υπέρογκες αυτές επιβαρύνσεις στους δημότες του δήμου Σικυωνίων.

Ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Λέγγας, υπέβαλλε ένσταση, ακολούθησαν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, για ακυρότητα της διαδικασίας επειδή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παράλληλα δεν επέτρεψε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Σκαρμούτσος  να γίνει συζήτηση και να τεθούν σε ψηφοφορία και άλλες προτάσεις που έγιναν όσον αφορά τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών!!!

Εκτός αυτού ο κ. Λέγγας κατέθεσε και πρόταση μομφής κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για όλες αυτές τις ενέργειες. Ακολούθησε μεγάλη αναταραχή και έντονες διαμαρτυρίες από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και των παρευρισκόμενων  πολιτών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία και να διακοπεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Δευτέρα 21-11-2022 και ώρα 19:30.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 21-11-2022 το βράδυ,  με την παρουσία 40-50 πολιτών επικράτησε απόλυτο χάος και έντονες αποδοκιμασίες προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας!!!

Αφορμή δόθηκε από την συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού  συμβουλίου, ο δήμαρχος απουσίαζε, ο οποίος θέλησε να συνεχιστεί η διαδικασία συζήτησης των θεμάτων και αγνόησε τις ενστάσεις του Μάρκου Λέγγα και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, για παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, παραβίαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου  και αποφυγή συζήτησης για την πρόταση μομφής που υποβλήθηκε κατά του προέδρου του Δ.Σ.

Τελικά επικράτησε χάος με τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και των παρευρισκόμενων πολιτών με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι η διαδικασία, χωρίς να οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ…

Ε.Σ