ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Θεωρούνταν από τις “άνετες” φυλακές -Τι συμβαίνει όμως τον τελευταίο μήνα…

“Υπεράριθμα είναι τον τελευταίο μήνα περίπου, τα καταστήματα κράτησης φυλακισμένων σε όλη την Πελοπόννησο. Πέρα από το χρόνιο πρόβλημα των υπεράριθμων φυλακών και των ασφυκτικών και άσχημων συνθηκών κράτησης ανθρώπων που παρανόμησαν, πλέον προκύπτει κι ένα άλλο σοβαρό ζήτημα με τις τρεις Εισαγγελικές Αρχές του Νομού (Αχαΐας, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων), οι οποίες δεν έχουν που να στείλουν τους κρατούμενους.

Το κατάστημα κράτησης στο Ναύπλιο που ως επί το πλείστον δεχόταν κρατούμενους και από το Αίγιο και από την Πάτρα, έχει αποστείλει εδώ κι έναν μήνα έγγραφο μέσω του οποίου γνωστοποιεί ότι δε μπορεί να δεχτεί περαιτέρω κρατούμενους και μάλιστα έχει απαγορεύσει να στέλνεται εκεί οποιοσδήποτε τρόφιμος.

Η Τρίπολη επιπλέον, που είναι και το μοναδικό κατάστημα κράτησης για υποθέσεις βιασμών, κατάχρησης και ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων στην Πελοπόννησο, επίσης εδώ κι  ένα μήνα δεν παραλαμβάνει κανένα επιπλέον άτομο.

Ακόμη και κατάστημα κράτησης τις Κορίνθου, το οποίο κατά το παρελθόν χαρακτηριζόταν ως μια από τις πιο «άνετες» φυλακές τον τελευταίο ένα μήνα είναι ασφυκτικά γεμάτο και υπεράριθμο“, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο dete.gr