Αυτά είναι συνολικά τα στρέμματα που έκαψε η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι…

“Η καμένη έκταση στη Ζάκυνθο από την πρόσφατη πυρκαγιά εκτιμάται σε 7.470 στρέμματα, ενώ η αντίστοιχη στο Λουτράκι σε 3.020 στρέμματα, όπως δείχνει η δορυφορική παρακολούθηση των πυρκαγιών από την Υπηρεσία FireHub του Κέντρου Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Στη Ζάκυνθο προέκυψε ότι τα καμένα εδάφη αφορούσαν κυρίως οικοσυστήματα σκληροφυλλικής βλάστησης (θαμνώδη-ποώδη), ελαιόδεντρα και δάσος κωνοφόρων δέντρων, με μικρές ευτυχώς επιπτώσεις σε καλλιέργειες που σχετίζονται με οικονομική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, η φωτιά κατέκαψε κατά κύριο λόγο 5.800 στρέμματα σκληροφυλλικής βλάστησης (78% της καμένης έκτασης), 890 στρέμματα ελαιόδεντρων (12%) που αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος στην περιοχή, καθώς και 610 στρέμματα δάσους κωνοφόρου δέντρων (8% της καμένης έκτασης).

Στο Λουτράκι η καμένη έκταση αφορούσε κυρίως θαμνώδη βλάστηση. Η πυρκαγιά έκαψε 1.690 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης (το 56% της συνολικής καμένης γης) και 1.330 στρέμματα σκληροφυλλικής βλάστησης όπως φρύγανα (44%). Ένα μέρος της συγκεκριμένης περιοχής της Ζακύνθου είχε καεί άλλη μια φορά το 2012, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή του Λουτρακίου, που ανήκει στη ζώνη Natura 2000, είχε καεί ξανά το 1986″, αναφέρθηκε στο newsbeast.gr.