ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η ιστορία του 6ου Συντάγματος Πεζικού- Πως το στρατόπεδο έγινε κέντρο μεταναστών …με την ανοχή των πολιτικών μας!

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο του πρώην περιφερειακού συμβούλου Λάκη Παπαφωτίου για το πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου που έκλεισε για να γίνει στη συνέχεια κέντρο μεταναστών!

Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι και θα θυμηθούν ποιοι Κορίνθιοι πολιτικοί επέτρεψαν στο να κλείσει το πρώην στρατόπεδο στην Κόρινθο και ποιοι πολιτικοί επέτρεψαν (με την απάθειά τους) να δημιουργηθεί εκεί το κέντρο μεταναστών!!!

Να τα δούνε και οι σημερινοί Κορίνθιοι βουλευτές της ΝΔ …που επιτρέπουν να έρχονται και επιπλέον μετανάστες στην Κόρινθο!!! Δείχνουν πλέον ξεκάθαρα οι πολιτικοί μας ότι προκειμένου να απολαμβάνουν τη θέση τους και τον παχυλό μισθό τους δεν τους ενδιαφέρει να αντιδράσουν δυναμικά στις σοβαρές αποφάσεις της κυβέρνησης που εκπροσωπούν και που υποβαθμίζουν το κέντρο της Κορίνθου που είναι και η πρωτεύουσα του νομού!

Ίσως πλησιάζει η στιγμή που θα γράψουμε για έναν -έναν τους Κορίνθιους πολιτικούς που κυριολεκτικά αδιαφόρησαν για το “έκτρωμα” αυτό που δημιουργήθηκε μέσα στην πόλη της Κορίνθου, εκεί που ήταν το ΙΣΤΟΡΙΚΟ 6ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ!

Λάκης Παπαφωτίου: «Ακούγαμε κάθε μέρα το μήνυμα της σάλπιγγας…»

Από τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Λάκη Παπαφωτίου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πριν από 79 χρόνια σαν σήμερα η Ιστορία προκάλεσε για μια ακόμα φορά τους Έλληνες. Κι αυτοί, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, η ηγεσία και σύσσωμος ο λαός ομοφώνως και ομοθύμως ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στον Ιταλό φασίστα επιβουλέα.

Είπαν όχι στις δυνάμεις του φασισμού που ήδη είχαν σαρώσει την Ευρώπη.

Και πολέμησαν οι Έλληνες στα βουνά της Ηπείρου σαν Ήρωες και πολέμησαν οι Ήρωες σαν Έλληνες, αντιστάθηκαν στη θρασύτητα του φασισμού και ενίκησαν και δοξάστηκαν.

Κι επειδή περισσότερο από την αίγλη της δόξας πρέπει να μας συγκινήσει το μήνυμα της θυσίας, θα αναφερθούν μερικά στοιχεία για αυτούς που συνέβαλλαν στη δόξα, γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν.

Και μεταξύ αυτών οι 21 αξιωματικοί και 255 οπλίτες νεκροί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου του 6ου Συντάγματος Πεζικού – Χειμάρρα, το οποίο μετρά συνολικά 561 νεκρούς από της ιδρύσεως του σε όλους τους πολέμους.

Πλούσια, Ηρωική, και ουσιαστική υπήρξε η δράση του 6ου Σ.Π. – Χειμάρρα. Σε όλους τους πολέμους αλλά και σε περιόδους ειρήνης, από την ίδρυση του μέχρι την κατάργηση του.

Στα χρόνια της λειτουργίας του το 6ο Σ.Π. – Χειμάρρα είχε εκπληκτική δράση, έφτασε μέχρι το Δούναβη και μέχρι το Σαγγάριο καταδιώκοντας και νικώντας τους εχθρούς, εφαρμόζοντας νέες πρακτικές πολέμου, με αυτονομία δράσεως και ανάληψη πρωτοβουλιών, βάσει ενός άρτιου επιτελικού σχεδιασμού.

Κάθε γενιά Ελλήνων έκανε τις επιλογές της, τιμώντας τους προγόνους και ευεργετώντας τους απογόνους.

Εμείς στην Κόρινθο υπήρξαμε ιδιαιτέρως τυχεροί, είχαμε το Στρατόπεδο Γεωργ. Καλογερογιάννη με το 6ο Σ.Π. – Χειμάρρα, ζωντανό φάρο που εξέπεμπε φως προς κάθε κατεύθυνση, που δίδασκε το Έθνος.

Ακούγαμε κάθε μέρα το μήνυμα της σάλπιγγας, λιανό και κρυστάλλινο, δυνατό και άτρεμο, να μας εμψυχώνει στις νέες μάχες άλλου τύπου και να μας καλεί σε εγρήγορση.

Και αντ’ αυτού επιτρέψαμε την κατάργηση του 6ου Σ.Π. – Χειμάρρα μέσα στο κλίμα της παρακμής που εξασφάλισε το πολιτικό σύστημα και η αδιαφορία της πόλης.

Και αντ’ αυτού το Στρατόπεδο του Αν/χη Γεωργ. Καλογερογιάννη μετετράπη σε χώρο φιλοξενίας, σε ένα κλίμα ανασφάλειας, με ανοικτή και κλειστή Δομή σε μια Αποθήκη Ψυχών απελπισμένων φυγάδων…».