Βαριά καμπάνα για τον 47χρονο Κορίνθιο …που αναστάτωσε τον Βόλο! -Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών…

Με «βαριά καμπάνα» πλήρωσε το επεισόδιο που προκάλεσε εις βάρος πολιτών στο πάρκιν του λιμανιού του Βόλου, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ένας 47χρονος από την Κόρινθο. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για πέντε αδικήματα και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αναλυτικότερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, καθώς φέρεται να χτύπησε μια 65χρονη και τη 41χρονη κόρη της, απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Το δικαστήριο του επέβαλε χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της αδείας κυκλοφορίας του οχήματός του για τρεις μήνες.

Παράλληλα τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών για τις πράξεις της παράνομης βίας και της απειλής σε βάρος της συζύγου του, η οποία απουσίαζε και από την ακροαματική διαδικασία, καθώς προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση ότι πάσχει από βρογχίτιδα.

Σημειώνεται ότι και στην πρώτη αναβολή της δίκης η σύζυγος του κατηγορούμενου, που θεωρούνταν βασική μάρτυρας στην υπόθεση, απουσίαζε, καθώς είχε προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση ότι έπασχε από γαστρεντερίτιδα και αλλεργική ρινίτιδα.

Στη διαδικασία κατέθεσαν πέντε αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων η 65χρονη και η 41χρονη κόρη της από την Αθήνα, που φέρονται να δέχθηκαν χτυπήματα από τον κατηγορούμενο. Η 41χρονη φέρεται να κατέθεσε πως άκουσαν φασαρία στο πάρκιν του λιμανιού, πλησίασαν και είδαν τη σύζυγο του κατηγορούμενου, ο οποίος ήταν σε έξαλλη κατάσταση, να του λέει «δώσε τα κλειδιά, θα σκοτώσεις κόσμο»…

Τότε παρενέβη η 41χρονη και της απάντησε ο 47χρονος «τι θες εσύ ρε μ…». Μάλιστα φέρεται να τη χτύπησε δύο φορές στο πρόσωπο. Τότε επενέβη η μητέρα της, στην οποία ο 47χρονος φέρεται να είπε «εσύ τι θες ρε παλιόγρια», φέρεται να τη χτύπησε κι αυτή στο πρόσωπο, της έπεσαν τα γυαλιά και φέρεται να της έπιασε και να της έστριψε τα δάχτυλα του χεριού…

Στην ένταση του επεισοδίου παρενέβη 67χρονος, που φέρεται να απείλησε τον κατηγορούμενο πως θα του κάνει μήνυση, με τον 47χρονο να του απαντάει «σιγά μην έχεις 200 ευρώ να μου κάνεις μήνυση». Η 62χρονη σύζυγος του 67χρονου μάρτυρα που κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε ακραία έξαλλη κατάσταση, ενώ ο 32χρονος γιος τους, φοιτητής, επίσης αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος έκανε ζικ ζακ με το αυτοκίνητό του και σπιναρίσματα, πέρασε σύριζα από το δικό του ΙΧ, κατέβηκε από το όχημά του και προσπάθησε να ξαναβάλει στη θέση του τον προφυλακτήρα.

Η σύζυγός του, που κρατούσε το παιδί τους στο χέρι, στεκόταν δίπλα και την έβριζε, ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και η σύζυγός του τού έλεγαν να δώσει τα κλειδιά, γιατί δεν μπορούσε να οδηγήσει. Ο φοιτητής πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος ήξερε τι έκανε, γνώριζε τα δικαιώματά του για τα 200 ευρώ, ενώ το παιδί του είχε σπαράξει στο κλάμα. Οι λιμενικοί, κατέληξε ο μάρτυρας, ήρθαν δέκα λεπτά αργότερα και τον συνέλαβαν, ενώ τον απειλούσε συνεχώς ο δράστης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου Γ. Σκαλίμης επισήμανε ότι είναι ουσιώδης η παράσταση στη δίκη της συζύγου του κατηγορούμενου, ζήτησε αναβολή της δίκης για τον λόγο αυτόν, αίτημα, ωστόσο, που απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Επίσης ο συνήγορος υπεράσπισης και πληρεξούσιος του 47χρονου αρνήθηκε ότι άσκησε παράνομη βία ή απείλησε τη σύζυγό του, ενώ αρνήθηκε ότι ο 47χρονος πελάτης του απείλησε και εξύβρισε και τις δύο γυναίκες.

Για την επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος των δύο γυναικών, τόνισε πως ήταν απλή και όλως ελαφρά και αρνήθηκε για τον πελάτη του, ότι προκάλεσε κίνδυνο για ανθρώπους με την οδήγησή του στον πολύ μικρό χώρο του πάρκιν του λιμανιού. Το δικαστήριο απέρριψε τον αυτοτελή ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης για μεταβολή της κατηγορίας της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε όλως ελαφρά, ενώ απέρριψε και το αίτημα να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Από την πλευρά της η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας των δύο γυναικών που φέρονται να χτυπήθηκαν από τον 47χρονο, δικηγόρος Βόλου Αναστασία Παπαδοπούλου τόνισε ότι αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και ζήτησε την ενοχή του.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για όλες τις πράξεις ο κατηγορούμενος, καθώς είχε σώας τας φρένας και αν και είχε πιει, γνώριζε τι έκανε και φέρθηκε επιθετικά σε έξαλλη κατάσταση. Ο 47χρονος φέρεται να είχε έρθει με τη σύζυγό του για τριήμερο στον Βόλο, καθώς η τελευταία είναι Βολιώτισσα”, αναφέρεται στο e-thessalia.gr.