ΒΕΛΟ: «Αυτός ο κύριος δεν έπαιρνε ψυχοφάρμακα, αυτό ήταν μια δική του πρόφαση -Την κόρη μου την σκότωσε γιατί…»

Συνεχίζονται οι αναφορές στα μεγάλα ΜΜΕ για την 26χρονη Γαρυφαλλιά στο Βέλο Κορινθίας, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του συντρόφου της στη Φολέγανδρο!

“Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θα δικαστεί ο καθ’ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας της Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο. 

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο, έρχεται η ώρα της δίκης για τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη. Το δικαστικό συμβούλιο Νάξου με βούλευμα τον παρέπεμψε σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 30χρονου ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

«Αυτός ο κύριος δεν έπαιρνε ψυχοφάρμακα, αυτό ήταν μια δική του πρόφαση. Αποδεικνύεται από τους πραγματογνώμονες ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν μια χαρά. Κι ούτε αν ήταν με έναν φίλο του θα τον σκότωνε όταν έχαναν τον δρόμο. Την κόρη μου την σκότωσε γιατί ήταν γυναίκα», δήλωσε στην ΕΡΤ η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Ψαράκου.  

«Δεν μας φτάνει μόνο να ακούσουμε ότι θα καταδικαστεί σε ισόβια. Για εμάς, ακούγοντας τη λέξη ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια, όπως έχει καταδικαστεί ισόβια η κόρη μου να μην την ξαναδώ και να μην μας ξαναδεί, να μη ζήσει τα όνειρά της. Αυτός ο άνθρωπος γιατί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία μετά στη ζωή;», συμπλήρωσε. 

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου, στις 17 Ιουλίου του 2021. Ο καθ’ ομολογία δράστης τη χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Στη συνέχεια, κρυβόταν σε σπηλιά επί 30 ώρες, όπου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί”, αναφέρεται στο lifo.gr