ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Δήμαρχε ήρθατε σε επαφή με τους Κορίνθιους πολιτικούς και το αρμόδιο υπουργείο;

Η δημοτική αρχή του δήμου Βέλου- Βόχας και ο δήμαρχος δεν μας είπαν στην παρακάτω νέα- ανακοίνωση στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει εδώ και αρκετές μέρες με τα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού έχουν έρθει αρχικά σε επαφή με τους Κορίνθιους πολιτικούς, το αρμόδιο υπουργείο…κτλ; Αν ναι γιατί δεν το αναφέρουν στην παρακάτω ανακοίνωση όπως και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των επαφών;

Γιατί αν περιμένουν ως δημοτική αρχή με το να επισκέπτονται τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κάνοντας μόνο έγγραφα διαμαρτυρίας …μάλλον δεν θα πετύχουν τίποτα!

Πιο έντονες διαμαρτυρίες χρειάζονται και σε αυτούς που αναφέρουμε παραπάνω!

Αν ως δημοτική αρχή δεν πιέσετε δημόσια αυτούς που πρέπει…χαιρετίσματα!

Από το δήμο Βέλου- Βόχας ανακοινώνεται: «Στην Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας βρέθηκε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης υποστηρίζοντας ενεργά τη διαμαρτυρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την κατάργηση δύο ολιγομελών Τμημάτων Προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού. Ο κ. Μανάβης που συνοδευόταν από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελευθερία Παπαλέκα, τη δημοτική σύμβουλο Βασιλική Μπαχταλιά, καθώς και τον πρόεδρο του Ζευγολατιού κ. Γιάννη Παπαδημητρίου συνομίλησε με τον προϊστάμενο της Β/θμιας Εκπ/σης Δρ Ιωάννη Φειδά και του εξέθεσε αναλυτικά το κοινό αίτημα Δήμου, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κατέθεσε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του ιδίου, αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας, για το γεγονός ότι η ειλημμένη απόφαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των δύο λυκείων (Βραχατίου και Ζευγολατιού).

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των δύο σχολείων αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς είναι ανυποχώρητοι στην προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, ειδικά στην πιο κρίσιμη σχολική χρονιά της ζωής τους, αυτή της Γ΄ Λυκείου.

Όπως σημείωσε, οι τελειόφοιτοι μαθητές πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον οικείο γι’ αυτούς που θα εξασφαλίζει την ψυχική τους ηρεμία και την προσήλωσή τους στον στόχο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συνοψίζοντας, ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας εξήγησε στον προϊστάμενο της Β/θμιαςΕκπ/σης ότι το Λύκειο Ζευγολατιού δεν ζητά επιπλέον καθηγητές για τη λειτουργία των κατευθύνσεων, συνεπώς δεν μπορεί να γίνει δεκτή η απόφαση για την κατάργηση των Τμημάτων Προσανατολισμού, πρέπει να αρθεί όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η Δημοτική Αρχή Βέλου-Βόχας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο τα δίκαια αιτήματα των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για τη διατήρηση των ολιγομελών Τμημάτων Προσανατολισμού και των δύο Λυκείων της περιοχής. Με έντονες και συντονισμένες δράσεις, τόσο μέσω έγγραφων διαμαρτυριών όσο και με την ενεργή παρουσία της στις κινητοποιήσεις, θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την προστασία του δικαιώματος των μαθητών σε ποιοτική και ισότιμη εκπαίδευση».