ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουν τους βανδαλισμούς!

Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Mε στόχο την ριζική βελτίωση της καθαριότητας, την αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος ο δήμος Βέλου-Βόχας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια οκτώ υπογείων συστημάτων με τέσσερις κάδους απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 236.000 ευρώ.

Η εγκατάσταση των οκτώ υπόγειων συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικά σημεία των κοινοτήτων Κοκκωνίου, Ζευγολατιού, ενώ στο Βραχάτι που θα τοποθετηθούν πέντε συστήματα, εκτός από το κεντρικό σημείο του χωριού στην Π.Ε.Ο., θα καλυφθεί πλήρως η παραλιακή ζώνη.

Το υπέργειο τμήμα των κάδων προβλέπεται ότι θα είναι κομψά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει αισθητικά στο περιβάλλον, ενώ απορρίμματα που θα εισέρχονται από τις θυρίδες εισαγωγής, θα καταλήγουν απευθείας στους υπογειοποιημένους κάδους, αποκλείοντας την εξάπλωση μυρωδιών και την διασκόρπιση απορριμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο από αδέσποτα, καιρικές συνθήκες ή άλλες αιτίες.

Επιπλέον τα συστήματα που θα τοποθετηθούν θα είναι ασφαλή καθώς η μετακίνησή τους από φυσικά φαινόμενα ή λόγω βανδαλισμών θα είναι αδύνατη.

Παράλληλα, η χρήση τους θα είναι εύκολη τόσο από ηλικιωμένους όσο και από μικρά παιδιά, ενώ η αποκομιδή τους θα γίνεται από τον στόλο των απορριμματοφόρων που ήδη διαθέτει ο δήμος, μιας και η κατασκευή τους θα γίνει με βάση τις υπάρχουσες προδιαγραφές…”