ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Οι κάδοι θα μοιραστούν σε κάθε σπίτι -Τα απορρίμματα θα συλλέγονται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας

Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ο δήμος προμηθεύτηκε 540 μικρούς κάδους χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας, δύο ειδών: πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα και μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι κάδοι αυτοί θα μοιραστούν σε κάθε σπίτι και κάθε νοικοκυριό θα είναι υπεύθυνο για την σωστή διαλογή των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα ή μη.

Τα απορρίμματα θα συλλέγονται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας από τα ανάλογα απορριμματοφόρα, σπίτι – σπίτι.

Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα έχει την υποχρέωση να βγάζει έξω από την πόρτα του τους δύο κάδους, πράσινο και μπλε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας προκειμένου να αδειάζονται από τα απορριμματοφόρα σύμμεικτων και ανακύκλωσης αντίστοιχα.

Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας οι κάδοι θα βρίσκονται εντός του σπιτιού.

Με την εφαρμογή του προγράμματος της αποκομιδής σπίτι-σπίτι και της διαλογής στην πηγή ο δήμος Βέλου-Βόχας επεκτείνει την ήδη εφαρμοζόμενη πρακτική, εδώ και κάποια χρόνια, στην Κοινότητα Ευαγγελίστριας.

Στόχος είναι οι πολίτες να λάβουν ενεργά μέρος στην διαλογή των απορριμμάτων και να καταλάβουν ότι η σωστή διαχείριση ξεκινά μέσα από το σπίτι.

Επιπλέον, εφαρμόζοντας αυτόν τον τρόπο αποκομιδής, οι κοινόχρηστοι χώροι της κοινότητας απελευθερώνονται από την αντιαισθητική εικόνα των κάδων απορριμμάτων που υποβαθμίζουν σημαντικά το περιβάλλον, είτε γιατί παραμένουν ανοιχτοί και μυρίζουν, είτε γιατί τα σκουπίδια για διάφορους λόγους στοιβάζονται απέξω.

Εντάσσεται και η αναμενόμενη περί το τέλος Οκτωβρίου τοποθέτηση οκτώ συστημάτων υπόγειων κάδων, ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων…”