ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Ολοκληρώνεται το δημαρχείο και ο δήμαρχος κερδίζει το μεγάλο στοίχημα!- Ποιο θα είναι το κέρδος για τους πολίτες -Σε τι στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο και τι περιλαμβάνει…

Ο δήμαρχος Βέλου- Βόχας Α. Παπακυριάκος φαίνεται να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα σε ότι αφορά το νέο δημαρχείο το οποίο πλέον κοντεύει να ολοκληρωθεί!

Πολλά ακούγονταν και άλλα τόσα γράφονταν κατα καιρούς. Η ουσία είναι ότι ο δήμαρχος πάει στις εκλογές με ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται επι των ημερών του!

Είναι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας η ολοκλήρωση των εργασιών του εν λόγω κτιρίου γιατί πλέον η καθημερινότητα του πολίτη θα γίνεται πιο απλή σε ότι αφορά την εξυπηρέτησή του.

Είναι γεγονός ότι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους πολίτες είναι πως θα λύνονται προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…

Αντικειμενικά τεράστιο θα είναι το όφελος που προκύπτει  από τη συγκέντρωση των υπηρεσιών του δήμου σε ένα κτίριο τόσο με την αναβάθμιση των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών όσο και με τη μείωση του σημερινού λειτουργικού κόστους της συντήρησης τόσων κτιρίων.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πράξης αναμένεται να έχει επίσης άμεσα οφέλη στην τοπική κοινωνία, με τη διευκόλυνση και την παροχή ανώτερης ποιοτικά εξυπηρέτησής τους, αφού οι υπάλληλοι θα βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους και οι πολίτες δε θα χάνουν χρόνο μεταβαίνοντας σε διαφορετικά κτίρια και σε διαφορετικές περιοχές για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Αυτός έχει δείξει ως τώρα ότι ήταν και είναι ο βασικός στόχος του δημάρχου για την αποπεράτωση του παραπάνω δημαρχιακού κτιρίου.

Που βρίσκεται σήμερα το έργο

Μετά την  υπογραφή της σύμβασης στο γραφείο του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου στις 8 Αυγούστου 2022 και το ξεκίνημα των εργασιών ακριβώς την επομένη από την ανάδοχο εταιρεία, το κτίριο του δημαρχείου οδεύει προς την ολοκλήρωση του με ταχύτατους ρυθμούς.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική τοιχοποιία του κτιρίου και έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που απαιτούνται. Αν και το έργο θεωρείται αρκετά δύσκολο λόγω της φθοράς του χρόνου που έχει υποστεί αλλά και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των τεχνικών προτύπων που ισχύουν σήμερα, η ανάδοχος εταιρεία αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες  στοχεύουν να το ολοκληρώσουν μέσα σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα όπως ήδη έχει δηλωθεί.

Είναι γνωστό ότι το υπό αποπεράτωση κτιριακό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται στο Ζευγολατιό θα στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου καθώς και το πολιτιστικό κέντρο (θέατρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Λίγα λόγια για το έργο…

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κτίριο του δημοτικού καταστήματος θα έχει εμβαδό κάλυψης 1.228,53 m2

Στο υπάρχον κτίριο έχουν ολοκληρωθεί ο φέροντας οργανισμός (οπλισμένο σκυρόδεμα), η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του υπογείου και η μόνωση της οροφής. Για την αποπεράτωση και πλήρη λειτουργία του απαιτούνται εργασίες οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και περιβάλλοντος χώρου, λοιπά οικοδομικά και εργασίες πρασίνου.

Πιο αναλυτικά, στο υπόγειο θα βρίσκονται το λεβητοστάσιο, υποσταθμός ΔΕΗ, χώρος καυσίμων, κλιματιστικών μονάδων, δεξαμενής πυρόσβεσης καθώς και χώροι υγιεινής και χώροι αποθήκης.

Το ισόγειο χωρίζεται σε δύο τμήματα, αυτό όπου θα βρίσκονται τα γραφεία των διαφόρων υπηρεσιών του δήμου και το τμήμα του πνευματικού κέντρου με τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (συνεδριάσεων – εκδηλώσεων – προβολών) καθώς και το κυλικείο.

Ενώ ο όροφος θα είναι κυρίως χώρος γραφείων, στεγάζοντας τις βασικές δραστηριότητες του δημαρχείου (γραφεία δημάρχου, αντιδημάρχων, προέδρου Δ.Σ., κλπ) και τα διάφορα τμήματά του (λιμενικού, περιβάλλοντος, Τ.Υ.), καθώς επίσης βοηθητικούς χώρους του πνευματικού κέντρου (θάλαμος προβολής, χώρος μεταφραστών).

Όλοι οι όροφοι θα έχουν τους απαιτούμενους χώρους υγιεινής σύμφωνα με τις πολεοδομικές απαιτήσεις. Πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ…

Ε.Σ