ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: “Πόσο «σοβαρή» και «υπεύθυνη» μπορεί να θεωρηθεί η στάση ενός δημάρχου…”

Από το “ΜΑΖΙ” του δήμου Βέλου- Βόχας (ομάδα σκέψης και δράσης πολιτών) αναφέρεται:

“Όταν η πολιτική σκοπιμότητα «βολεύεται» από το έλλειμμα αντιπολίτευσης…

Με αφορμή την πρωτοφανή ανταλλαγή ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών, μεταξύ του Δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο μας σχετικά με το θέμα του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής μας, οφείλουμε να αναδείξουμε τα εξής:

Το ύφος και η αισθητική της αντιπαράθεσης μεταξύ δύο πολιτικών προσώπων, η οποία λαμβάνει πάντοτε διαστάσεις προσωπικού χαρακτήρα, μέσω προσβλητικών και ειρωνικών χαρακτηρισμών εκατέρωθεν, μπορεί να συγκινούν ένα μικρό ακροατήριο, όμως, όπως φάνηκε και από την απήχηση που είχαν οι ανακοινώσεις τους, αφήνουν αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Η αλλαγή ηλεκτροφωτισμού στον αστικό ιστό του Δήμου μας αποτελεί ένα σημαντικό έργο, που τώρα βλέπουμε να εξελίσσεται και για το οποίο αναμένουμε με ενδιαφέρον απτά αποτελέσματα για το κατά πόσο θα συμβάλλει στη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας, όσο και στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του δημοτικού οδοφωτισμού.

Η υιοθέτηση, από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, μιας τεχνικής ανάλυσης ενός ιδιώτη μηχανολόγου-μηχανικού η οποία αναρτήθηκε και αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «προβληματισμό», μπορεί να εκτιμάται ελεύθερα από τον καθένα. Αποδεικνύει όμως για άλλη μια φορά πόσο επιρρεπής παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη στις επικοινωνιακές «παγίδες» της Δημοτικής Αρχής.

Πόσο «σοβαρή» και «υπεύθυνη» μπορεί να θεωρηθεί η στάση μιας Δημοτικής Αρχής η οποία, σαν έτοιμη από μέρες για την «παγίδα» που ετοίμαζε, υιοθετεί στην εν είδει διαφημιστικού φυλλαδίου, ανακοίνωσή της όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η ανάδοχος εταιρία για να προβάλλεται και να προσελκύει νέους πελάτες;

Και το σοβαρότερο όλων. Πόσο «σοβαρή» και «υπεύθυνη» μπορεί να θεωρηθεί η στάση ενός Δημάρχου, ο οποίος έχοντας και την ιδιότητα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, ανακοινώνει «περιχαρής» ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή, το σοβαρότερο όργανο του Δήμου μας, λειτουργεί εδώ και δύο και πλέον χρόνια, χωρίς την παρουσία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι σπανίως παρίστανται κατά τις δημόσιες συνεδριάσεις της;

Επειδή όμως, η σκοπιμότητα στην πολιτική καλό είναι κάποια στιγμή να τελειώνει και επειδή τα πάντα στο τέλος αποδεικνύονται μόνο από τις πράξεις μας:

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 16-2-2022, καλούμε τον Δήμαρχο να κάνει χρήση της δυνατότητας που του παρέχει ο νόμος, να ενεργοποιήσει την παρ. 4 του άρθρου 75 του ν. 3852/2010, σε συνδυασμό με το άρθρο 9 του Κανονισμού λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να προχωρήσει στη σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου προς αντικατάσταση των 2 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι απέχουν από τις συνεδριάσεις ενός τόσο ζωτικού οργάνου.

Τότε και μόνο, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του”.