ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: …Χάνεται ο έλεγχος! -Μετά τις ληστείες και μπαράζ κλοπών! -Η ταλαιπωρία των κατοίκων -Ο δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο του τον Χ. Τετράδη (φωτο)

Μετά την ανάρτηση της korinthiannews.gr για τη ληστεία σε βάρος αγρότη μέσα στο κτήμα του στο Βέλο ακολούθησε και η παρακάτω ανάρτηση του δημάρχου Βέλου- Βόχας Α. Παπακυριάκου …για το μπαράζ κλοπών -ζημιών που παρατηρείται στην περιοχή του!

Ο δήμαρχος Α. Παπακυριάκος κάλεσε στο γραφείο του τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας Χ. Τετράδη για να του θέσει από κοντά τη σοβαρότητα της κατάστασης!

Οι κάτοικοι με αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν δεν αισθάνονται ασφαλείς και περιμένουν λύσεις άμεσα!

Σε ότι αφορά τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας Χ. Τετράδη θα γράψουμε αυτό που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας:

“Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ληφθούν δραστικά μέτρα; Δεν μπορούμε να βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά τα σοβαρά περιστατικά σε όλη την Κορινθία και να έρχονται συνεχώς ολόκληρα αστυνομικά δελτία τύπου που να αναφέρουν για συλλήψεις νεαρών για ένα τσιγαριλίκι ή για λίγο χασίς! Εκτός και αν ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας θεωρεί ως επιτυχίες τέτοιου είδους συλλήψεις από επίλεκτες ομάδες της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας! …Μήπως κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος”;

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Βέλου- Βόχας Α. Παπακυριάκου:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο δήμο μας έχουν καταγραφεί απανωτά περιστατικά δολιοφθορών σε αντλιοστάσια κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, στις κοινότητες Χαλκείου, Κρηνών, Ταρσινών, Πουλίτσας και Βοχαϊκού τα αντλιοστάσια έχουν γίνει στόχος καταστροφών και πολύ σοβαρών ζημιών που αφήνουν τις κοινότητες για ώρες χωρίς νερό προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Τις τελευταίες μέρες το ίδιο φαινόμενο αλλά ιδιαίτερα έντονο καταγράφηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κοινότητας Βέλου. Εκτεταμένες δολιοφθορές, κλοπές καλωδίων και πολύ σοβαρές ζημιές που άφησαν διαδοχικά και για αρκετές ώρες τους κατοίκους του Βέλου χωρίς νερό.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κάλεσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο γραφείο του τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη και έθεσε υπ’ όψιν του το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Τετράδης αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα του εξέθεσε ο δήμαρχος, προέβη, συνοδεία του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου σε αυτοψία των ζημιών στα αντλιοστάσια, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος και τα στοιχεία των καταστροφών.

Με το πέρας της συζήτησης και συνεργασίας τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή του δήμου Βέλου-Βόχας ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η παραβατικότητα και οι καταστροφές της δημοτικής περιουσίας που αφενός δημιουργεί πλείστα προβλήματα καθημερινότητας και αφετέρου επιβαρύνει σημαντικά τον δημοτικό προϋπολογισμό”.

Κ.Ν