ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Όταν η δημοτική αρχή αδυνατεί…

Από το  «ΜΑΖΙ» -Ομάδα Σκέψης και Δράσης Πολιτών Βέλου – Βόχας αναφέρεται:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως εξαρχής είχαμε επισημάνει, η πρώτη ανεξαρτητοποίηση ενός εκ των δημοτικών μας συμβούλων, στις 06.09.2021, αποτέλεσε την θρυαλλίδα σοβαρών πολιτικών εξελίξεων και διεργασιών στα τεκταινόμενα του Δήμου μας.

Οι εξελίξεις αυτές μας δικαιώνουν. Αυτό που πρώτοι καταθέσαμε δημόσια με τις ανακοινώσεις μας, απηχεί πλέον τις απόψεις της πλειοψηφίας των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως της ευρείας πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Όταν η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να προχωρήσει στον ορισμό νέων αντιδημάρχων ή στην ανανέωση της θητείας των υφισταμένων προσώπων τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

Όταν η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να συντάξει επιχειρησιακό Σχέδιο, προκειμένου να ενταχθεί ως δράση  χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο και  σπεύδει πανικόβλητη να τροποποιήσει τον Προϋπολογισμό του Δήμου, προκειμένου να μην χαθεί ο δρόμος από το Σχέδιο Πόλης του Βέλου, επιβαρύνοντας έτσι τους δημότες  με το ποσό των 50.000,00 Ευρώ, τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

Όταν η Δημοτική Αρχή, εξαιτίας της προχειρότητας που επιδεικνύει, αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε συμβατικές της υποχρεώσεις ως μισθώτρια, με αποτέλεσμα να σύρεται από ιδιώτες στα Δικαστήρια και να υποχρεώνεται, με δικαστική απόφαση, να καταβάλει  ποσό  50.000,00 Ευρώ με νόμιμους τόκους, τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

 –Όταν η Δημοτική Αρχή, εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύει, αδυνατεί να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία, με αποτέλεσμα παραβάτες να λυμαίνονται διαρκώς τα δημοτικά εργοτάξια τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία, αδράνεια και αδιαφορία της παρούσας δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του δήμου, σε συνδυασμό με την απουσία συγκροτημένης αντιπολίτευσης όλα αυτά τα χρόνια, έχουν  δημιουργήσει ένα σημαντικό πολιτικό κενό το οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθεί. 

 Αγαπητοί συμπολίτες,

Όταν μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί η ίδια να ασκήσει διοίκηση, τότε, ο τόπος μας χρειάζεται Νέα Διοίκηση, χρειάζεται Δημοτική Αλλαγή!

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και θα εκπλήξουν ακόμη περισσότερο, ιδίως αυτούς, που ενώ από τη μία προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι αισθάνονται «ήρεμοι» και «συσπειρωμένοι», από την άλλη αγωνιούν για την ύπαρξη «χρισμάτων» και «απευθείας συνεννοήσεων» από «πολύ ψηλά».

 Οι ΜΑΖΙ ενόψει των συνεχιζόμενων εξελίξεων και μετά από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας  για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας που θα φέρει την δημοτική αλλαγή στον τόπο μας, προχωρούμε στο προσεχές διάστημα στην ανακοίνωση των δύο Ειδικών Συντονιστών μας για τις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου μας, καθώς και στον ορισμό υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας».

Τον Οκτώβριο του 2023, θα είμαστε  «ΜΑΖΙ»

 Νέα Διοίκηση. Δημοτική Αλλαγή».