ΒΟΧΑ: Ένα διήμερο χορού, μουσικής, τραγουδιού και εθίμων στέφθηκε με επιτυχία…

Από τον πολιτιστικό και λαογραφικό σύλλογο Βόχας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Ένα διήμερο χορού, μουσικής, τραγουδιού και εθίμων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

«Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το Διήμερο Πολυθεματικό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας. Το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού γέμισε από γονείς, φίλους και συγγενείς των δεκάδων παιδιών του Συλλόγου, που παρουσίασαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ένα άρτιο, καλλιτεχνικό, μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Το Διήμερο Φεστιβάλ που φέτος διοργανώθηκε για 24η χρονιά, άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 28 Iουνίου με τον τίτλο «VochaPowerofArt» και παρουσιάστηκαν χοροί οριεντάλ, σύγχρονοι, μοντέρνοι, χιπ-χοπ, λάτιν, μουσική από τα τμήματα κλασικής κιθάρας και μοντέρνου πιάνου και φυσικά τραγούδια από το Τμήμα Φωνητικής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε βράβευση των μαθητριών του συλλόγου που διακρίθηκαν στον Παμπελοποννησιακό Διαγωνισμό Χορού OpenDance 2024.

Αναλυτικά βραβεύτηκαν οι:

Ζωή Μελέτση, που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία SoloOriental Αρχαρίων 7-11 ετών και επίσης το Χρυσό Μετάλλιο στην oμαδική χορογραφία Oriental Αρχαρίων.

Αναστασία Μπελεσιώτη, που κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία SoloOriental 12-15 ετών και επίσης το Χρυσό Μετάλλιο στην oμαδική χορογραφία Oriental Αρχαρίων.

Φιορέλα Κούλα, Σπυριδούλα Σούτα και Ευγενία Σούτα που κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο στην oμαδική χορογραφία Oriental Αρχαρίων.

Η επόμενη μέρα το Σάββατο 29 Ιουνίου ήταν αφιερωμένη στην λαϊκή μας παράδοση και στα έθιμά μας και υπό τον γενικό τίτλο «Ο Τροχός του Χρόνου» παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα της πατρίδας μας, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως: η  Πιρπιρούνα, έθιµο της Θράκης, τα Σπάργανα και το κάψιµο του Πουρναριού, έθιµα της Ηπείρου, το Γαϊτανάκι (έθιµο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας), το έθιµο της σκούπας από τη Λέρο καθώς και το έθιμο των Πανηγυριών και ο τρύγος.

Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών των Συλλόγων «Νέα Γενιά» Κοκκωνίου και «Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαίου», που τους ευχαριστούμε πολύ, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Στο τέλος της βραδιάς στο κοινό μοιράστηκε κόκκινο γλυκό κρασί, ένα ιδιαίτερο λικέρ, τοπικής συνταγής, παρασκευασμένο από τις κυρίες Χριστίνα Καλλίρη και Γιαννούλα Παπαδημητρίου, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους.

Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες οφείλονται στις δασκάλες του Συλλόγου Μαίρη Μίχου (Παραδοσιακοί και Λαϊκοί Χοροί), Στέβη Λέκκα (Μοντέρνοι, Σύγχρονοι, Λάτιν, Χιπ-Χοπ), Ελένη Καλυβίτη (οριεντάλ), Γωγώ Χονδρογιωργάκη (Φωνητική, Μοντέρνο Πιάνο) καθώς και στον δάσκαλό μας Κώστα Ρίσκα (Κλασική Κιθάρα) για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασαν, την καλλιτεχνική πληρότητα του Φεστιβάλ και την πολλή και σημαντική δουλειά που έχει γίνει με τα παιδιά.

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους με υγεία και χαρές!».