ΒΡΑΧΑΤΙ: …Μεγάλη αισιοδοξία! -Περιμένουν τουριστικά σκάφη!

Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Σε ότι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, την Τετάρτη 25 Μαΐου εκεί βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στις εκτελούμενες εργασίες.

Η υλοποίηση των έργων ύψους 700.000 ευρώ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ βάζουν σε νέα εποχή το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου καθώς αλλάζουν την όψη του και το αναγάγουν σε έναν πλήρως λειτουργικό και ασφαλή λιμένα, που θα μπορεί να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τουριστικά σκάφη.

Το γεγονός αυτό από μόνο του βάζει το Βραχάτι στον χάρτη του ενάλιου τουρισμού και ανοίγει μια σειρά νέων προοπτικών για την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας Γιώργος Δαληβίγκας.

Οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, αφορούν στην κατασκευή εγκαταστάσεων φωτισμού, υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και πυροπροστασίας.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η εγκατάσταση ιστών φωτισμού σε όλο το μήκος των μόλων και της προβλήτας του λιμένα, η εγκατάσταση δικτύου πυρόσβεσης για την πυροπροστασία των χρηστών, των σκαφών και του χώρου γενικότερα, καθώς και η τοποθέτηση των υποδομών για την παροχή ρεύματος και νερού γενικής χρήσης, ώστε να εξυπηρετούνται τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται.

Με δύο λόγια η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του λιμένα Βραχατίου σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των έργων ένα τουριστικό σκάφος θα μπορεί να δέσει και κυρίως να παραμείνει σ’ αυτό καθώς θα έχει ασφάλεια με επαρκή φωτισμό και συστήματα πυρόσβεσης, αλλά και πρόσβαση στα βασικά αγαθά της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού ώστε να μπορεί να ανεφοδιαστεί επαρκώς…”

ΣΣ. …Βλέπω μεγάλη αισιοδοξία από τους υπευθύνους του δήμου! …Για να έρθουν πρώτα τα τουριστικά σκάφη, …για να δούμε πόσο ευχαριστημένοι θα μείνουν οι ιδιοκτήτες τους και μετά …τα ξαναλέμε!

(ΤΑΡΖΑΝ)