Δηλώσεις του Α.Τσελέντη στην korinthiannews.gr για τους συχνούς σεισμούς στο Ξυλόκαστρο! -Τι αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος που παρακολουθεί το θέμα…

Θέμα στη Δυτική Κορινθία είναι οι συνεχείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις κοντά στο Ξυλόκαστρο, οι οποίες όμως είναι ιδιαίτερα αισθητές στους κατοίκους όχι μόνο του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αλλά και στους κατοίκους του δήμου Σικυωνίων.

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους!

Η korinthiannews.gr επικοινώνησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με τον γνωστό σεισμολόγο Άκη Τσελέντη όπου και ήταν ενήμερος για το θέμα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέντης ανέφερε: “Γνωρίζω αυτό που παρατηρείται με τις συνεχείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις το τελευταίο διάστημα στο Ξυλόκαστρο. Είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Με επιφύλαξη δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το ανησυχητικό αλλά το επόμενο διάστημα θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ίσως είναι μία τοπική διέγερση στην περιοχή. Παρακολουθούμε όλο τον Κορινθιακό κόλπο αλλά και τον Πατραϊκό καθώς παρατηρούνται ανάλογα περιστατικά και σε άλλες περιοχές, προς το Αίγιο. Παρακολουθούμε το θέμα…”