Διώρυγα Κορίνθου: …Τα έκαναν θάλασσα! -…Στην επίσκεψη του Μητσοτάκη όμως;

…Τα έκαναν θάλασσα! Πριν λίγες μέρες έκλεισαν την διώρυγα ξαφνικά με αποτέλεσμα την τεράστια ζημιά για τους ιδιοκτήτες των πλοίων που δεν ενημερώθηκαν!

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενή μας ανάρτηση στο Ρίο είχε ξεμείνει φέρρυ μποτ που επρόκειτο να μεταφερθεί στο Πέραμα καθώς όπως καταγγέλλεται το κλείσιμο της Διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου έγινε ξαφνικά.

Ο  Λευτέρης Λοΐζος, αρχιπλοίαρχος της εταιρείας που αγόρασε το φέρρυ μποτ και ήταν αγκυροβολημένο στο Ρίο δήλωσε πως η εξέλιξη είχε προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή καθώς έπρεπε ή το πλοίο να μείνει στο Ρίο ή να ρυμουλκηθεί μέχρι το Πέραμα αλλά διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με αυτή μέσω του Ισθμού.

Κι αυτό έχει μια σημαντική επίπτωση όπως αναφέρει. Την εκτίναξη του οικονομικού κόστους μεταφοράς.

«Το κλείσιμο της Διώρυγας του Ισθμού εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμία ενημέρωση, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση διέλευσης πολλών πλοίων. Αναφέρομαι στο εντελώς ξαφνικά γιατί εμείς με την αγοραπωλησία ενός πλοίου που  βρίσκεται στο Ρίο , θα πρέπει να το μεταφέρουμε στο Πέραμα.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 καθημερινώς ενημερωνόμασταν τηλεφωνικώς από τον Πύργο Ελέγχου του Ισθμού και της  Διώρυγας ότι θα κλείσει 10 με 12 Οκτωβρίου. Αυτό το ρωτούσαμε καθημερινά.

Στις 3 Οκτωβρίου ως πλοιοκτήτρια εταιρεία κλείσαμε τη συμφωνία μεταφοράς του πλοίου με ρυμουλκό.  Στη διάρκεια του meeting με την εταιρεία ρυμούλκησης ξαφνικά ο αρχιπλοίαρχος της Εταιρείας μας ενημέρωσε ότι η Διώρυγα κλείνει την Τρίτη» εξηγεί ο κ. Λοΐζος.

Η διώρυγα της Κορίνθου γιατί δεν έβγαλε σχετική ανακοίνωση τόσο στα ΜΜΕ ή να κάνει ότι χρειάζεται για να ενημερωθούν σχετικά και οι πελάτες τους που χρησιμοποιούν τα πλοία για την διέλευση από το κανάλι;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 002..-3.jpg

Την ημέρα όμως που ήρθε ο Μητσοτάκης στον Ισθμό της Κορίνθου μέσα στο καλοκαίρι όλα λειτούργησαν άψογα για να μεταφέρουν εκτός από τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά πρόσωπα της Κορινθίας!!!

…Και ποιος δεν ανέβηκε πάνω στα καραβάκια (…αλήθεια πόσα χρειάστηκαν;) την ημέρα εκείνη! Πόσο κόστισαν τα “τζάμπα” δρομολόγια των Κορίνθιων πολιτικών;

Μέχρι και ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρ. Καρπούζης βρέθηκε πάνω στο καραβάκι και έδειχνε πολύ χαρούμενος (…ακόμα δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί!!!)

Κ.Ν