Δρούσαν στην Κορινθία- Τους είχαν “ρημάξει” στις κλοπές -Λήστεψαν και τον φύλακα σε εργοτάξιο -Τι αποφάσισε το δικαστήριο…

“Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν οι 7 άνδρες που δικάστηκαν για ληστεία κατά συναυτουργία και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση.

Το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις από αυτούς, για άλλους δύο οι ποινές ήταν μέχρι πέντε έτη φυλάκιση ενώ μόνο δυο εξ αυτών καταδικάστηκαν σε 10 και 16 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα.

Οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως στην περιοχή του νομού Κορινθίας. Από τον Δεκέμβριο του 2020 ως και τον Σεπτέμβριο του 2021 που συνελήφθησαν είχαν «ρημάξει»  επιχειρήσεις και σπίτια όπως τους αποδόθηκε στο κατηγορητήριο.

Οι ληστές φαίνεται ότι είχαν αδυναμία στο χαλκό… Εντόπιζαν που υπήρχε και χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα, φόρτωναν στη συνέχεια το υλικό και εν συνεχεία το πωλούσαν σε συγκεκριμένο άνθρωπο που διατηρεί και την ανάλογη εταιρεία.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις κλοπής καλωδίων χαλκού αξίας 2.000 ευρώ, ήταν αυτή τον Αύγουστο του 2021 σε εταιρεία εμπορίας κρεάτων. Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τρεις άνδρες να έχουν διαρρήξει την περίφραξη της εταιρείας, να αφαιρούν τα καλώδια και στη συνέχεια να τα φορτώνουν σε αυτοκίνητο μάρκας FIAT.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις άνδρες να καίνε καλώδια και μόλις τους είδαν να εξαφανίζονται. Οι αστυνομικοί όμως τους αναγνώρισαν και έτσι είχαν στα χέρια τους τα στοιχεία τους. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο FIAT εμφανίζεται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή.

Για την εξιχνίαση των κλοπών οι αστυνομικοί  συνέλεξαν και τις κάμερες ασφαλείας από τις επιχειρήσεις και τα σπίτια που είχαν  «χτυπήσει» οι ληστές. Σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να ληστέψουν δε ακόμα και φύλακα σε εργοτάξιο προχωρώντας στη συνέχεια σε αφαίρεση ποσότητας χαλκού .

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προέκυψε ότι χρησιμοποιούσαν εκφράσεις και ορολογίες όπως «δεν έχει κάμερες, άμα έχεις αυτά που είπαμε τις κουκούλες ,θα πάνε από πίσω και θα τον πάρουνε αγκαλιά ,είναι έτοιμα στα χέρια ρε ,το πιάνεις και το βάζεις απάνω και φεύγεις ρε χαζέ…», αναφέρθηκε στο newpost.gr