Εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 8ο Παγκορινθιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Βέλου…

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 8ο Παγκορινθιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Βέλου. Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων  του νομού Κορινθίας που έλαβαν μέρος σε αυτόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κορινθίας κύριος Βασίλειος Σαμαράς και η Σύμβουλος Φιλολόγων νομού Κορινθίας κυρία Ολυμπία Χασούρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν από εκπαιδευτικούς αποσπάσματα από τα ποιήματα και τα διηγήματα των παιδιών με τρόπο που αναδείκνυε μοναδικά το περιεχόμενο και το ύφος τους. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η αναφορά των ίδιων των παιδιών στους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν να γράψουν τα κείμενα και στα  μηνύματα που ήθελαν να μεταδώσουν με αυτά. Συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους ενθάρρυναν να μπουν στον κόσμο της δημιουργικής γραφής και να καταγράψουν τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους.

Ο Παγκορινθιακός Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απευθύνεται στους  μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κορινθίας οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτόν με ένα διήγημα ή ένα ποίημά τους.

Το Γενικό Λύκειο Βέλου Κορινθίας διοργανώνει τον διαγωνισμό αυτόν  θέλοντας να δώσει ένα κίνητρο στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κορινθίας να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τη Λογοτεχνία και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ευαισθησίες τους”.