Εξέλιξη για τον οδικό άξονα Γκούρα – Στενό – Σαραντάπηχο – Ευρωστίνη – Δερβένι…

Από τον συνδυασμού του περιφερειακού  σύμβουλου Γ. Δέδε αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ιδιαίτερα θετική είδηση για την Κορινθία αποτελεί η πρόσφατη εξέλιξη για τον οδικό άξονα Γκούρα – Στενό – Σαραντάπηχο – Ευρωστίνη – Δερβένι, για τον οποίο δρομολογείται  πλέον η άμεση ένταξή του στο ΕΣΠΑ και θα αποτελεί το μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο νομό.

Ο Γ. Δέδες σημείωσε σε όλους τους τόνους πως το ορεινό οδικό πέταλο που συνδέει τους δήμους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης γύρω από το όρος Κυλλήνη, συνδέει δηλαδή τον ορεινό τουριστικό όγκο της Κορινθίας με τη θάλασσα, είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στο νομό.

Η θετική έκβαση των συντονισμένων αυτών προσπαθειών, αλλά και των πιέσεων προς την Περιφερειακή Αρχή, αποτυπώθηκε πρόσφατα τόσο σε προηγούμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ο Γιώργος Δέδες, ρωτώντας τον Περιφερειάρχη για τις εξελίξεις σχετικά με την ένταξη του οδικού άξονα  Γκούρα – Στενό – Σαραντάπηχο – Ευρωστίνη – Δερβένι  στο τρέχον ΕΣΠΑ, έλαβε την απάντηση – επιβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη ότι προβλέπεται η ένταξή του στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη στα ΜΜΕ του νομού…»