Εξυπηρετεί και τους δήμους της Κορινθίας! -Επίσκεψη στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται: “Επίσκεψη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 7 Μαρτίου, στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη η οποία -σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- εξυπηρετεί το σύνολο των δήμων της Αργολίδας και της Κορινθίας, καθώς επίσης τους Δήμους Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, ενώ προσωρινά παρέχει υπηρεσίες και στους Δήμους Σπάρτης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης.

Κατά την επίσκεψή του ο περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο -αρμόδιο, μεταξύ άλλων, για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων- ενημερώθηκε για την έναρξη, από την 1η του τρέχοντος μήνα Μαρτίου, της σταδιακής μετάβασης σε πλήρη λειτουργία της εν λόγω μονάδας, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ανάλογη επίσκεψη από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στην μονάδα της Παλαιόχουνης είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μετά την οποία θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και της διαχειρίστριας εταιρείας, φορείς που είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων.

Οπως δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά τη σημερινή του επίσκεψη, “εξυπακούεται ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις μας σχετικά με τον προβλεπόμενο χρόνο έναρξης λειτουργίας των υπολειπόμενων δύο μονάδων διαχείρισης -στην Σκάλα της Λακωνίας και στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας- εξακολουθούν να ισχύουν, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργεί η ακατανόητη άρνηση πληρωμής ορισμένων δήμων παρότι παραδίδουν κανονικά προς διαχείριση τα απορρίμματα των δημοτών τους”.