Επιδίωξη της περιφέρειας είναι μέσα από τις αναπλάσεις ο Ισθμός να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο…

Από τον τουριστικό οργανισμό Λουτρακίου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Σημαντικές επαφές με θεσμικούς φορείς πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου το διήμερο 9-10 Ιουνίου 2020.
Την Τρίτη 09/06, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Κορινθίας, κ. Α. Γκιολή.

Στην συνάντηση εκφράστηκε η πρόθεση από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άμεση υποστήριξη του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού με κάλυψη δαπανών που θα αφορούν μισθοδοσίες προσωπικού. Το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού το 2020 θα λειτουργήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά ενώ τα 2 προηγούμενα χρόνια έχει εξυπηρετήσει συνολικά περισσότερους από 50.000 επισκέπτες.

Η υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών και αιτημάτων του οργανισμού προς αυτή την κατεύθυνση με προτάσεις για συνολική αναβάθμιση και εξωραϊσμό της περιοχής του Ισθμού, του 2ου σε επισκεψιμότητα τοπόσημου στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως επιδίωξη της Περιφέρειας είναι μέσα από τις αναπλάσεις ο Ισθμός να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο, όχι μια περιοχή από την οποίαν απλώς θα διέρχονται.

Επιπλέον, θα ληφθεί μέριμνα για την υλοποίηση έργων που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των επισκεπτών του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού και της περιοχής συνολικά.

Την Τετάρτη 10/06, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου με την Βουλευτή Κορινθίας, κ. Μαριλένα Σούκουλη στα γραφεία του οργανισμού στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η Βουλευτής ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον τουρισμό και ειδικά για την σεζόν του 2020 που μόλις έχει ξεκινήσει.

Η Βουλευτής υπογράμμισε “Ο LTO αποτελεί ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας και καινοτόμου δράσης στην προσπάθεια ανάδειξης του Λουτρακίου αλλά και της
ευρύτερης περιοχής. Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε για τον τουριστικό κλάδο οφείλουμε να γίνουμε, όλοι μαζί, πιο δημιουργικοί και να συνδέσουμε το τουριστικό προϊόν μας με τις σύγχρονες τάσεις της τουριστικής αγοράς. Τώρα είναι η Ώρα”.

ΣΣ. Επιδίωξη της περιφέρειας είναι μέσα από τις αναπλάσεις ο Ισθμός να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο. Από την επιδίωξη μέχρι να γίνει υπάρχει …μεγάλη απόσταση!