Επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Κορίνθου και ζήτησαν να ονομαστεί “Θεόδωρος Κοτσώνης”

Από το ΠΑΣΟΚ Κορινθίας ανακοινώνεται: «Η Αν/τρια Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Σολωμού  επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου την Παρασκευή συνοδευόμενη από το  Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, την πρώην Βουλευτή Κορινθίας Κατερίνα Ταγαρά, το μέλος της ΚΠΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο, το μέλος της Ν.Ε Θανάση Περαχωρίτη και τον Κοσμά Θεμέλιο – Αν. κα έχων χρέη Γραμματέα της ΤΟ Λουτρακίου Περαχώρας.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με το Διοικητή του νοσοκομείου κ. Καρπούζη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Χασικίδη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μίνο, τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Σαββανό και εργαζόμενους στο ίδρυμα και περιηγήθηκαν τους χώρους του νοσοκομείου.

Στις συνομιλίες καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα, μεταξύ των οποίων η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, κυρίως του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ),  θέματα υποδομών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, η ελλιπής πυρασφάλεια και η ανάγκη κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος οργανογράμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 50% των οργανικών θέσεων Ιατρών του Νοσοκομείου είναι καλυμμένες, δεν υπάρχει πνευμονολόγος, στα ΤΕΠ βγαίνουν εφημερίες με έναν γενικό Ιατρό και το ακτινολογικό είναι σοβαρά υποστελεχωμένο. Αυτές τις μέρες το ίδρυμα έχασε έναν ακόμα αναισθησιολόγο για να καλυφθεί το κενό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό είναι κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και του ΤΕΠ, την 24ωρη βάρδια  στον αξονικό τομογράφο, αλλά και τη λειτουργία του μαστογράφου που είναι παροπλισμένος στην αποθήκη.

Είναι γεγονός πως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει μακροχρόνια προβλήματα και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις με ορίζοντα σε βάθος χρόνου και όχι αποσπασματικές, με λύσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μετακινήσεις προσωπικού, ιατρικού κυρίως μεταξύ των δομών υγείας, που αποτελούν εμβαλωματικές και προσωρινές λύσεις.

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, πάγιες πλέον παθογένειες του ΕΣΥ, πρέπει να εκλείψουν. Το 4,5 % των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης που κατευθύνονται στην Δημόσια Υγεία είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς άμεσα μέτρα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες του σήμερα και η αποφυγή πιθανής κατάρρευσης του ΕΣΥ στο μέλλον.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.

Τέλος κατατέθηκε αίτημα για την τιμητική ονοματοδοσία του Ιδρύματος σε Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου «Θεόδωρος Κοτσώνης», ως πράξη αναγνώρισης και επιβράβευσης του έργου και της προσφοράς του προσφάτως αποθανόντα πρώην Βουλευτή Κορινθίας και Υφυπουργού Υγείας με το ΠΑΣΟΚ».