Επιχορήγηση των δημοτών της Κορίνθου που επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου…

“Την δυνατότητα πλέον να προχωρήσουν σε αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου έχουν πλέον οι κάτοικοι της Τρίπολης και της Κορίνθου, καθώς προκηρύχθηκε η σχετική δράση με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και αφορά την επιχορήγηση των δημοτών της Τρίπολης και της Κορίνθου που επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου που διαχειρίζεται η HENGAS για την αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της δράσης, η επιχορήγηση ανέρχεται έως 100% του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Μάλιστα, η εταιρεία διανομής Hengas προσφέρει το πρόσθετο κίνητρο της έκπτωσης 100% στα τέλη σύνδεσης για κάθε νέα σύνδεση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 11.7 εκατ. ευρώ και δικαιούχος είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΕΝ. Φορέας υποδοχής των αιτήσεων, ελέγχου, πιστοποίησης και καταβολής της επιχορήγησης είναι η εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Hengas”, αναφέρεται στην energypress.gr.