ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Αθέτηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού -Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους χιλιοβασανισμένους εργάτες της…

Τα παρακάτω το εργατικό κέντρο Κορίνθου να τα πει και στους Κορίνθιους βουλευτές της κυβέρνησης …για να δει ποια είναι και η άποψή τους!

Από το εργατικό κέντρο Κορίνθου αναφέρεται:

“Η  Διοίκηση του εργατικού κέντρου Κορίνθου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Το ΕΚ Κορίνθου καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων και μιας από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο μεταλλευτικές βιομηχανίες, με ανυπολόγιστη αξία.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των συναδέλφων να μην χάσουν τη δουλειά τους, τους μισθούς και τα επιδόματά τους, τις αποζημιώσεις τους και τα σπίτια τους.

Την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα δεν πρέπει να τα πληρώνουν αυτοί που δεν τα δημιούργησαν και οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τις εξελίξεις.

Σημειωτέων ότι στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ ανήκουν κοιτάσματα σιδηρονικελίου αξίας άνω των 20 δισ. ευρώ, 1.000.000 στρέμματα γης, τρία μεταλλεία (Εύβοια, Βοιωτία, Καστοριά), ένα λιγνιτωρυχείο στην Κοζάνη, δύο ιδιόκτητα λιμάνια και δύο οικισμοί. Επισημαίνεται ότι η ΛΑΡΚΟ είναι φυσικό μονοπώλιο στην παραγωγή σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις πέντε που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο! 

Το ΕΚ Κορίνθου για μια φορά ακόμα καταγγέλλει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους χιλιοβασανισμένους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα αγωνίζονται να σώσουν τις δουλειές τους και την στρατηγικής σημασίας για την Εθνική Οικονομία επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος (στους δεκάδες που προηγήθηκαν) εμπαιγμός της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αθέτηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού ότι μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για μια φορά ακόμα!

Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα η ΔΥΠΑ με εντολή του Υπ.Εργασίας θεωρώντας όλους τους εργαζόμενους απολυμένους ανέβασε στην ιστοσελίδα της πλατφόρμα με τα ντροπιαστικά προγράμματα ανεργίας που έχουν φτιάξει για τους εργαζόμενους!

Το ΕΚ Κορίνθου καταγγέλλει την κοροϊδία και την υποκρισία της κυβέρνησης και ενώνοντας τη φωνή του με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ απαιτεί την απόσυρση αυτών των απαράδεκτων προγραμμάτων και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέλλον της εταιρείας.

Η θέση μας πάνω σε αυτό διαχρονικά είναι μια:

Η επιχείρηση αυτή είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και ως τέτοια όχι μόνο πρέπει να είναι σε συνεχή λειτουργία πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό Δημόσιο.

ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΕΔΩ

Το ΕΚ Κορίνθου καλεί τα Σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουμε την συμπαράστασή στους συναδέλφους μας και τον δίκαιο αγώνα τους .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”