Ερωτηματικά για την είδηση με τον Κορίνθιο μοναχό στο Άγιο Όρος που είναι ο “φύλακας άγγελος” των πιλότων!

Σάλος έχει προκληθεί με μία είδηση που έπαιξε σε αθηναικά ΜΜΕ και αφορά τον Κορίνθιο μοναχό στο Άγιο Όρος που είναι ο “φύλακας άγγελος” των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για τον Μοναχό Ιωσήφ.

Δείτε και το χθεσινό άρθρο του infognomonpolitics.gr, όπου στο τέλος του άρθρου έγραφε πηγή από το ekklisiaonline.gr:

Πολλά τα ερωτηματικά…

Πάντως ψάχνοντας στο ekklisiaonline.gr δεν βρήκαμε αυτή την είδηση!!!

Τελικά αυτή είδηση που έπαιξε και σε κάποια άλλα ΜΜΕ δεν έχει επιβεβαιωθεί και κάποιοι λένε ότι είναι ψέματα!

Ερωτηματικά προκαλεί πως κυκλοφόρησαν τέτοια δημοσιεύματα και μάλιστα για έναν μοναχό που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο!

Γενικά τώρα σε ότι αφορά τον Κορίνθιο μοναχό γεννήθηκε στην Κόρινθο πριν από 62 χρόνια. Γιος παπά. Τον βάφτισαν Χρήστο, αλλά αυτός προτίμησε να ακολουθήσει το Χριστό και το 1983 έγινε ο Μοναχός Ιωσήφ της Μονής Μεγίστης Λαύρας. Ήταν μόλις 25 ετών.

Η φωτογραφία του, καθώς και διάφορα video έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Είναι ο μοναχός που κάθε φορά που κάποιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας περνούσε πάνω από την Χερσόνησο του Άθωνα, «ανάγκαζε» τους πιλότους να κάνουν χαμηλή διέλευση για να τον «χαιρετίσουν».

Και πώς να μην το κάνουν όταν ο μοναχός αυτός έβγαινε στην άκρη του βουνού και με μια τεράστια σημαία, πότε ελληνική και πότε βυζαντινή, τους χαιρετούσε με το δικό του τρόπο…