Η«μαφία των ποτών» -Μεγάλες ποσότητες ποτών στην Κορινθία…

“H ΕΛ.ΑΣ. ξεσκέπασε την «μαφία των ποτών», η οποία ετοίμαζε να επανέλθει στη «δράση» μετά το lockdown, με οινοπνευματώδη λαθραία ποτά, σε μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια, κάβες, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα

Ειχαν πουλήσει πάνω από 123.000 φιάλες -Κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ

Οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας συνέλαβαν 8 άτομα από Ουκρανία, Αμπχαζία, Καζακστάν και Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται ακόμη 10 άτομα. Η πληροφορία του «εσωτερικού πληροφοριοδότη» ανέφερε πως οι δύο «επικεφαλής» διέμεναν στην Καλλιθέα και είχαν αποθήκη που έκρυβαν τα λαθραία ποτά στη Νίκαια. Το κύκλωμα εισήγαγε παράνομα μεγάλες ποσότητες λαθραίων ποτών, κυρίως βότκα, ουίσκι, τζιν, λικέρ και ρούμι, από το εξωτερικό, τα οποία στη συνέχεια διαμοιράζουν σε καταστήματα.

Το δίκτυο της μαφίας των ποτών

Σε μια αποθήκη στη Νίκαια φαίνεται πως ξεφόρτωναν τα λαθραία ποτά και εκεί προσέρχονταν τα μέλη της οργάνωσης. Στη συνέχεια έφευγαν με χαρτοκιβώτια με λαθραία ποτά που φόρτωναν σε οχήματα και τα διένειμαν. Ακολουθώντας την πορεία των οχημάτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στάσεις σε κάβες ποτών. Από τις παρακολουθήσεις των συνομιλιών των εμπλεκομένων, αποκαλύφθηκε ένα πλέγμα επαφών και συγκαλυμμένης μεταφοράς λαθραίων ποτών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, με παλέτες που έφθαναν στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας.

Οι περιοχές που «εξόπλιζε» η μαφία

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν ως παραλήπτες των λαθραίων ποτών κάβες σε Νίκαια, Πειραιά και Κερατσίνι, αλλά και σε παντοπωλείο και καφετέρια στην Καλλιθέα.

Μεγάλες ποσότητες ποτών κατέληγαν σε διάφορες αποθήκες για την περαιτέρω διακίνησής τους προς την επαρχία και κυρίως προς περιοχές της Αρκαδίας και Κορινθίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα διαπιστώθηκε η διακίνηση 16.824 φιάλες λαθραίων ποτών αλλά στις σημειώσεις του «OLEH» εντοπίζεται διακίνηση περισσοτέρων των 130.000 φιαλών, το τελευταίο 10μηνο…,”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο iefimerida.gr