Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των σχολείων Κορίνθου και Λουτρακίου…

Από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου) αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη του πνεύματος εθελοντισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Σχολείων Κορίνθου και Λουτρακίου , με θέμα την εθελοντική δωρεά αίματος και την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία εθελόντριας Σαμαρείτισσας που έχει δώσει μόσχευμα, καθώς επίσης και η ομιλία της ασθενούς – λήπτριας μοσχεύματος που έχει πια θεραπευτεί.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι σύντομα θα ενηλικιωθούν και θα γίνουν οι εν δυνάμει νέοι εθελοντές αιμοδότες και δωρητές μυελού των οστών.

Για αυτό το λόγο σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας προσκλήθηκαν και συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές από το 1ο – 2ο – 3ο και 4ο Λύκειο Κορίνθου, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, 1ο Λύκειο Λουτρακίου, Αριστοτέλειο και Απόστολος Παύλος…”.