Η δημοτική φιλαρμονική Δερβενίου συνόδευσε τη περιφορά του Επιταφίου…

Από τη δημοτική φιλαρμονική Δερβενίου ανακοινώνεται:

“Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Ακολουθία του Επιταφίου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου  – Ευρωστίνης .

Στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και χοροστατούντος του εφημέριου του Ιερού Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, ξεκίνησαν οι Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και η κορύφωση του Θείου δράματος.

Λίγο μετά τις 9 μ.μ. ο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος,  ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Σπύρος Καραβάς και πλήθος κόσμου υπό του φωτός των κεριών τους και εν μέσω πένθιμων ήχων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και πένθιμων κωδωνοκρουσιών συνόδευσαν την λιτάνευση και την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους του Δερβενίου.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου συνόδευσε τη περιφορά του Επιταφίου υπό των πένθιμων ήχων του «Αι γενεαί αι πάσαι», του «Adagio” του Tomaso Albinoni (σε διασκευή του κ. Παναγιώτη Παναγάκου, μαέστρου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου) και «Τα Πάθη του Χριστού», σε σύνθεση του ιδίου”.