Η επίσκεψη που πραγματοποίησαν 50 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Πενήντα μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αντώνιο Σταυρόπουλο, Θεολόγο και τους καθηγητές τουςκ. Αγγελική Κυριάκου,Θεολόγο, κ. Αναστασία Γεώργαρη, Πληροφορικής και κ. Κωνσταντίνα Γεωργακά, Μαθηματικό, επισκέφθηκαν, την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στην Κροκίδειο Αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά τους μαθητές και τους καθηγητές τους και με τον αναστάσιμο χαιρετισμό «χαίρετε», που χρησιμοποίησε ο Χριστός όταν, μετά την Ανάστασή Του, φανερώθηκε στους μαθητές Τουδίδοντάς τους την ειρήνη Του. Ακολούθως, μίλησε στα παιδιά για την ιστορικότητα ολοκλήρου του οικοδομικού τετραγώνου που τους φιλοξενεί, δηλαδή, της Κροκιδείου Αιθούσης, του Επισκοπείου και της πρώην Ιερατικής Σχολής, όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου.

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο Σεβασμιώτατος στους νέους και τις νέες μας ήταν οι φυλετικές διαφορές και διακρίσεις επεξηγώντας ότι στην Ορθόδοξη Πίστη δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για Εκκλησία και μέσα σε Αυτή δεν υπάρχουν διακρίσεις και όλοι είμαστε το ίδιο μπροστά στον Χριστό.

Ας εορτάσουμε επομένως τα εφετινά Χριστούγεννα και ανθρώπινα και θεϊκά εφαρμόζοντας στην ζωή μας την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο εορτασμού με στροφή από τον υλισμό και τον τεχνητό – ηλεκτρονικό τρόπο ζωής προς την πνευματικότητα, που με τόσο κόπο μας άφησαν οι πατέρες μας, καθώς όσο και αν περάσει στην νοοτροπία μας η λεγόμενη «μετά άνθρωπο εποχή», που στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τα παράγωγά της, πάλι άνθρωποι του Θεού θα είμαστε.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Σταυρόπουλος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ολοκλήρωση της επισκέψεως και τα πατρικά του λόγια και οι μαθητές του προσέφεραν εις ένδειξη αγάπης ένα συμβολικό δώρο.

Ο Μητροπολίτης μας μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες αντευχήθηκε καλή πρόοδο και καλά Χριστούγεννα καιπροσέφερε «ευλογίες», κεράσματα, το νέο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένο στον Λουτρακιώτη Εθνοϊερομάρτυρα κατά τα χρόνια της Γερμανο – Ιταλικής κατοχής αείμνηστο πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό Χατζόπουλο και το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», το οποίο εξέδωσε η Ι. Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτρέποντας τα παιδιά να το μελετήσουν,ώστε να έρθουν σ᾿ επαφή με τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και ειδικά αυτά που αναφέρονται στους Κορινθίους…»