Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Κορινθία! -…Τι είπε για τους αγρότες …και τι θα υλοποιήσει;

“Καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό επισκέφθηκε στο Σπαθοβούνι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Κορινθία. Μετά την επίσκεψή του στη διώρυγα της Κορίνθου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην εξωστρεφή βιομηχανική μονάδα της περιοχής.

«Με ταχύτητα και δικαιοσύνη οι αποζημιώσεις για τον παγετό»

Κατά την επίσκεψή του στο Σπαθοβούνι και τη συνομιλία που είχε με τους αγρότες της περιοχής, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ότι ο παγετός «επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» και δεσμεύτηκε ότι «η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα γίνει με ακρίβεια και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα».

«Βρεθήκαμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου αντιμέτωποι με ένα ακόμα, δυστυχώς, ακραίο καιρικό φαινόμενο -έναν σπάνιο παγετό- ο οποίος επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχω, ήδη, ζητήσει και θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα μία έκτακτη Σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για μία, ακόμα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι η καταγραφή θα γίνει γρήγορα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν με ταχύτητα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός σημείωσε ότι «ο παγετός έχει χτυπήσει πολλές μεριές της χώρας και ο Πρωθυπουργός το παρακολουθεί κάθε μέρα, ενημερώνεται το πρωί και το απόγευμα». Πρόσθεσε ότι πρέπει να «καρπίσουν πραγματικά τα δέντρα για να έχουμε μία συνολική αποτίμηση της ζημιάς η οποία είναι μεγάλη σε όλη την Ελλάδα» ώστε ο ΕΛΓΑ να αντιμετωπίσει «αυτή τη νέα κρίση που έχει έρθει πάνω τους παραγωγούς μας».

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψή του στην περιοχή του Σπαθοβουνίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος ΛΙβανός, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και η βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ethnos.gr.

ΣΣ. Σύντομα θα φανεί αν αυτά που δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης για τους αγρότες …θα τα υλοποιήσει κιόλας! Ειδικά όταν ανέφερε: “Οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα…”

Αναμένουμε…

Κ.Ν