Η Θ. Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου, την επονομαζόμενη «Κορφιώτισσα», της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2021.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία εφέτος εορτάζεται κάτω από τη σκιώδη πραγματικότητα του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα στενάζει και υπομένει τα δεινά, που η δήθεν αυτοδυναμία του ανθρώπου, σαφώς και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει και αντί για ανακούφιση, επέφερε βαρύ φορτίο σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο όμως, η Ανάσταση του Χριστού προσφέρει μήνυμα ελπίδος και ζωής αιωνίου, προφέρει μια διαφορετική οπτική, η οποία μας μεταφέρει από τα σαρκικά, τα επίγεια, στα πνευματικά, στα επουράνια.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι εκτός από τις οδηγίες των ιατρών που οφείλουμε να τηρούμε οφείλουμε ταυτόχρονα να έχουμε πίστη στον Κύριο και στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία ως «Ζωοδόχος Πηγή» θεραπεύει ζωογονεί και αναπαύει τις ψυχές και πολλές φορές και τα σώματα των Χριστιανών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του παρότρυνε την Γερόντισσα Ευαγγελία, την Ι. Αδελφότητα και το ευσεβές Εκκλησίασμα να προσεύχονται θερμά στον Αναστάντα Κύριο και στην Παναγία μας, ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη και σοβαρή ασθένεια και να κατακτήσουμε την αιωνιότητα…».