Η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, στην Ι. Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, οι συνοδοί του Κληρικοί, καθώς και ο Εφημέριος του Ι. Ναού και Ταμίας της Ι. Μητροπόλεώς μας Αιδεσ. Πρωτ. π. Κυριάκος Σκλίας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την παραχώρηση της διακονίας του λόγου, αναφέρθηκε στους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου χαρακτηρίζοντας τις Ι. Ακολουθίες ως προεόρτια και μεθεόρτια της κεφαλαιώδους εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, πριν την απόλυση, ευχαρίστησε τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο για την επίσκεψή και το κήρυγμα του και αναφερόμενος στους λόγους του υμνωδού, «Ευφράνθη μου το πνεύμα συγχαίρει η καρδία», τόνισε ότι η Παναγία μας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα εμποτισμένη από χαρά και ευφροσύνη, που γεμίζει τις ψυχές των Πιστών με ελπίδα, χαρά και θέληση για αγώνα και προσπάθεια, ώστε να φτάσουν στην νίκη κατά του κακού…»