Η Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου τέλεσε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, εσπερινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ομίλησε στους παριστάμενους πιστούς για την προσευχή, ως τον γλυκύτερο και ωραιότερο τρόπο επικοινωνίας με τον Θεό.

Ο άνθρωπος που επικοινωνεί, ανά πάσα στιγμή και ώρα της ημέρας και της ζωής του, με τον Θεό μ’ αυτά τα λίγα λόγια, γλυκαίνεται και ευφραίνεται η καρδιά του και καθίσταται ένα λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να ακολουθούμε τον δρόμο του Σταυρού, που ανεβάζει τον άνθρωπο από την γη στον ουρανό και ενώνει την μία άκρη της γης με την άλλη, μέσω της αγάπης. Η αγάπη έκανε τον Χριστό να ανεβεί για εμάς στον Σταυρό, εμείς, αν αγαπάμε τον Θεό, τι κάνουμε για Αυτόν; Ας αναρωτηθούμε…»