ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές -Τι συνέβη με τα παιδιά της κατασκήνωσης -Ο Χαρδαλιάς στο σημείο…

“Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Κεχριές Κορινθίας με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στο σημείο. 

Παράλληλα στο κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς μεταβαίνουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, για τον καλύτερο συντονισμό των επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Μάλιστα η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, κ. Βασίλη Νανόπουλο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Siemens έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη zougla.gr