Η νεότερη εξέλιξη για τα κέντρα νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα …και την Κόρινθο! -Τι συμβαίνει στο καθένα! -…Καμαρώστε τους!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Αυτά να τα δούνε οι Κορίνθιοι πολίτες σχετικά με τους ίδιους πολιτικούς που έχουμε τόσα χρόνια!

Τι συμβαίνει στην Καλαμάτα

Αφορά την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την υποδοχή των πρώτων φαντάρων ύστερα από πολλές ερωτήσεις στη Βουλή και διαμαρτυρίες!!!

Τι συμβαίνει στην Κόρινθο

Και στην Κόρινθο το κέντρο νεοσυλλέκτων παραμένει κλειστό και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί στο χώρο το κέντρο μεταναστών με τους Κορίνθιους πολιτικούς -βουλευτές …ούτε που να ασχολούνται με το θέμα!

Και με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε: Από τότε που ο πρώην Κορίνθιος υπουργός Π. Μπεγλίτης σε συνεννόηση με την τότε κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) έκλεισαν το ιστορικό 6ο Σύνταγμα Πεζικού άρχισαν τα προβλήματα!

Μάλιστα στα tanea.gr αναφέρθηκε σε ανάρτηση στις 12 Αυγούστου 2011: “Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Οι χώροι του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο, το οποίο λειτουργεί ως τέτοιο από το 1927, καταλαμβάνουν έκταση 320 στρεμμάτων. «Εκεί βρίσκεται η ανάπτυξη της Κορίνθου. Το αναπτυξιακό, οικιστικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό μέλλον της πόλης μας βρίσκεται στην απόδοση στην τοπική κοινωνία του στρατοπέδου», λέει συχνά ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος πήρε την ευθύνη να κλείσει το ΚΕΝ αν και είναι βουλευτής του νομού. Ο ίδιος, μάλιστα, ως νεοσύλλεκτος κατατάχθηκε στο συγκεκριμένο Κέντρο το 1980″.

Στη συνέχεια μετατράπηκε εντελώς ξαφνικά επι θητείας της ΝΔ με υπουργό τον Δένδια σε κέντρο μεταναστών όπου και παραμένει ως τώρα! Αυτά συνέβησαν τότε και με την ανοχή των Κορίνθιων βουλευτών της ΝΔ Δήμα, Ταγαρά και Κόλλια!!! Οι δύο δηλαδή πολιτικοί που και σήμερα είναι βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης! …Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή!

Στη συνέχεια ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι θα κλείσουν το κέντρο μεταναστών αλλά δεν έκαναν τίποτα απολύτως όταν βουλευτής ήταν και τότε ο Γ. Ψυχογιός!

Όλα αυτά τα χρόνια που τυγχάνει να έχουμε τους ίδιους Κορίνθιους βουλευτές, Ταγαρά, Δήμα και Ψυχογιό κανένας τους δεν αντιδρά και δεν φαίνεται να ασχολείται με το θέμα αυτό!

Η κοινωνία της Κορίνθου αντιδρά και για τους βουλευτές μας …πέρα βρέχει!

Πιο συγκεκριμένα:

“Έπειτα από πολλά ανοιγοκλεισίματα, ερωτήσεις στη Βουλή, διαμαρτυρίες και σχεδιασμούς για παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για κέντρο μεταναστών ή για πώληση της έκτασης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, άνοιξε εντός της εβδομάδας ξανά και επίσημα ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που είχε μπει σειρά και είχε πραγματοποιηθεί ορκωμοσία της ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ενώ ακολούθησε η κατάργηση του συγκεκριμένου στρατοπέδου ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων.

Θ. Βασιλόπουλος: «Σημαντικά τα συνοδά οφέλη για την πόλη»
Με αφορμή την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την υποδοχή των πρώτων φαντάρων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας. Το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και το Ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού “Γιαννιτσά” ενισχύεται και πάλι με νεοσυλλέκτους, αλλά και μόνιμους αξιωματικούς, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την Ιστορία του στη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και στην ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας μας.

Σημαντικά είναι και τα συνοδά οφέλη για την πόλη μας και την τοπική οικονομία. Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους εκατοντάδες νέους απ’ όλη τη χώρα, και τους ευχόμαστε καλή θητεία», αναφέρεται στο tharrosnews.gr.