Η ποινή που προτάθηκε για τον Κορίνθιο Σ. Μπούκουρα…

“Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας κ. Οικονόμου.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Οι ποινές που προτείνονται είναι:

13 χρόνια για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο, Παππά, Γερμενή και ο Λαγό.

5 χρόνια για τους 4 πρώην βουλευτές Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη.

8 χρόνια στα απλά μέλη της Χρυσής Αυγής, στους δύο πυρηνάρχες και σε κάποιους πρώην βουλευτές. Συγκεκριμένα, για Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Οι πυρηνάρχες είναι οι Πατέλης και Πανταζής.

18 μήνες σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για οπλοφορία.

6-10 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ για όσους κρίθηκαν ένοχοι

Για την υπόθεση των αλιεργατών: Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, που κατηγορούνται για απόπειρα και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής, κάθειρξη 7 ετών στον καθένα. Πανταζής για την ίδια πράξη κάθειρξη 10 ετών.

Παράνομη οπλοκατοχή: Άγγος 8 μήνες και 600 ευρώ. Μιχάλαρος φυλάκιση 8μηνών και 600 ευρώ. Πατέλης φυλάκιση 13 μήνες και 600 ευρώ. Σαντοριναίος, φυλάκιση 15 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Παράβαση του 456/1956 για Καζαντζόγλου, 3 μήνες και 600 ευρώ.

Το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικό από την ομάδα των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών μόνο στους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μιχάλη- Αβράμη Αρβανίτη (σύννομο βίο) και Νίκο Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια)… “, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο in.gr