Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Λουτρακίου -Χιλιάδες φωτογραφίες θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και θα προβάλλουν την περιοχή…

«Με την Τελετή Λήξης και με μία εντυπωσιακή επίδειξη αθλημάτων «έπεσε» η αυλαία των Παγκοσμίων Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών CSITπου διεξήχθησαν στη χώρα μας, με επίκεντρο το Λουτράκι.

Για μία εβδομάδα, 4.500 εργαζόμενοι από 60 χώρες αγωνίστηκαν σε 35 αθλήματα, διεκδίκησαν μετάλλια, διασκέδασαν, δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και μυήθηκαν στον ελληνικό πολιτισμό.  Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες υπήρχαν και πολλά νέα κορίτσια και αγόρια, από επτά έως 11 ετών που είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στους πρώτους διεθνείς αγώνες της αθλητικής καριέρας τους και να αποκομίσουν εμπειρίες για το μέλλον.

Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Λουτρακίου να προσθέτει τα δικά του χρώματα, να ενθουσιάζει τους χιλιάδες επισκέπτες και να αποτελεί βασικό θέμα σε χιλιάδες φωτογραφίες που, μέσα από τις σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και θα προβάλλουν την περιοχή.

«Κάπως έτσι αυτό το ωραίο ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ήταν μία εβδομάδα γεμάτη παλμό, αθλητικό πνεύμα και συγκινήσεις. Χιλιάδες αγωνιζόμενοι έδωσαν στο Λουτράκι φωνή και ψυχή και απέδειξαν ότι ο αθλητισμό αποτελεί γέφυρα που ενώνει πολιτισμούς, χωρίς σύνορα και διακρίσεις», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

Τα εύσημα στους διοργανωτές έδωσε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Ερασιτεχνών Αθλητών Μπρούνο Μολέα: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα θυμούνται με ενθουσιασμό αυτή τη διοργάνωση. Ο αθλητισμός ενώνει έθνη και γίνεται σύνδεσμος για ειρήνη και φιλία».

Για μία εβδομάδα, εργαζόμενοι και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο έζησαν στιγμές άθλησης και ελληνικής φιλοξενίας. «Οι Παγκόσμιοι Αγώνες αποτελούν φορέα πολλών μηνυμάτων. Η άθληση μέσα από την εργασία αμβλύνει διαφορές, ενισχύει συναδελφικούς δεσμούς και δημιουργεί σχέσεις ζωής. Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και όλοι οι φιλοξενούμενοι μας θα μεταβούν στις χώρες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης.

Ανάμεσα στα αθλήματα που διεξήχθησαν στους αγωνιστικούς χώρους της Κορινθίας και της Αρκαδίας ήταν και το jumprope, γνωστό και ως σχοινάκι. Στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης, αθλητές και αθλήτριες παρουσίασαν κάποια προγράμματα επίδειξης και ενθουσίασαν τους χιλιάδες ανθρώπους που είχα κατακλύσει το παραλιακό μέτωπο. Το σχοινάκι αποτελεί μέρος της προπόνησης για πολλά αθλήματα αλλά, στους Παγκόσμιους Αγώνες του Λουτρακίου, παρουσιάστηκε ως άθλημα με συνοδεία μουσικής και ασκήσεις που παραπέμπουν σε ενόργανη, ρυθμική αλλά και παρκούρ.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής; Λήξης οι διοργανωτές και η Διεθνής Συνομοσπονδία CSIΤ τίμησαν φορείς και ανθρώπους που συνέβαλαν για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η «αυλαία» έπεσε με μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ο «Ζορμπάς» ξεσήκωσεαγωνιζόμενους και επισκέπτες σε ένα πάρτυ ου κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ