Η τοιχογραφία στο 6o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου -Το έργο είναι εμπνευσμένο…

«O Same84 ζωγράφισε μία μεγάλων διαστάσεων δημόσια τοιχογραφία στο 6o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, με αφορμή τo πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως αναφέρει ο Same84 “το έργο μου είναι εμπνευσμένο από την μυθολογία της περιοχής και πιο συγκεκριμένα για τη διαμάχη του θεού Ποσειδώνα με τον θεό Ήλιο για το ποιος θα επικρατήσει στον Ισθμό της Κορίνθου. ”

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία έργων του και μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώνει παρόν με τα έργα του από το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 200 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορείς να συναντήσεις σχεδόν σε όλη την χώρα.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της UrbanAct για παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και υλοποιήθηκε με την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Κορίνθου. Για πολλά χρόνια παρεμβαίνουμε με τις δράσεις μας στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Η συνέχεια των προγραμμάτων μας στη πόλη της Κορίνθου, θα ανακοινωθεί σύντομα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου.