ΙΣΘΜΟΣ: Οι 3 εταιρείες που διεκδικούν τα έργα αποκατάστασης στη διώρυγα

“Ποιες 3 εταιρείες διεκδικούν τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα Κορίνθου

Προς δημοπράτηση οδεύει το σημαντικό έργο αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας Κορίνθου. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τη δέσμευση 32 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και ξεκίνησε τη διαγωνιστική διαδικασια μέσω της μεθόδου της απευθείας διαπραγμάτευσης μέσω πρόσκλησης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι εταιρείες που κλήθηκαν να δώσουν προσφορά είναι οι: ΑΒΑΞ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ΑΚΤΩΡ. Τα τεύχη διαπραγμάτευσης ετοιμάζονται και η κατάθεση των προσφορών εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκέμβρη.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του έτους και να ολοκληρωθούν σύντομα εντός του 2022. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα σημεία σε μήκος ενός χιλιομέτρου και συγκεκριμένα από τη χιλιομετρική θέση 2,45 έως τη χ.θ. 3,48.

Κλειστή από 15 Ιανουαρίου

Η διώρυγα Κορίνθου έχει κλείσει από τις 15 Ιανουαρίου καθώς σημειώθηκε εκτεταμένη κατολίσθηση περίπου 1.000 κυβικών από τα πρανή. Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου έγινε γνωστή η έγκριση κονδυλίου ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα στη Διώρυγα με στόχο να τρέξουν άμεσα.

Τα τελευταία χρόνια όμως είχε γίνει σειρά κατολισθήσεων στη διώρυγα και αποφασίστηκε τελικά να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Διώρυγας στο μέλλον. Στην εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου απασχολούνται περίπου 80 εργαζόμενοι…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ypodomes.com