Κάηκε η Μόρια! -…Πόσοι μετανάστες φτάνουν στην Κορινθία; -Οι Κορίνθιοι πολιτικοί θα το “καταπιούν” ξανά;

“Το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί ο καταυλισμός-«πόλη» των 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας. 

Κάηκαν ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. Επίσης ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας, που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Δείτε εικόνες από ψηλά:

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μόριας -περίπου 12.000 άτομα- έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης, όπου στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12:00 τα μεσάνυχτα, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό.

Η σύγκρουση αυτή κάποια στιγμή πήρε φυλετικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να μπουν φωτιές, οι οποίες σύντομα και λόγω του δυνατού ανέμου πήραν διαστάσεις.

Χιλιάδες μετανάστες περιπλανώνται στους δρόμους…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη zougla.gr

ΣΣ. Κάηκε η Μόρια! Το θέμα είναι ότι μετά από αυτή την πυρκαγιά πόσοι μετανάστες θα έρθουν στην Κόρινθο, τη στιγμή που το στρατόπεδο της Κορίνθου είναι ήδη γεμάτο;

Οι Κορίνθιοι πολιτικοί δεν περιμένουμε να κάνουν τίποτα αφού μέχρι τώρα έχουν …απλά σκύψει το κεφάλι και παρακολουθούν τις εξελίξεις!

Παραπάνω γίνεται λόγος για πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό…

Δεν διαθέτουμε μαντικές ικανότητες αλλά στην περίπτωση που έρθουν και άλλοι μετανάστες στην Κορινθία, μετά τη φωτιά στη Μόρια, θεωρούμε οι Κορίνθιοι βουλευτές θα το “καταπιούν” και αυτό όπως συνηθίζουν ως τώρα και φυσικά θα “τρίβουν τα χέρια τους” και οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει τα catering(θα αυξηθούν οι μερίδες φαγητού και φυσικά τα κέρδη τους).

-Από ότι φαίνεται σύντομα θα κάνουμε ονομαστικές αναφορές για τον ρόλο κάποιων δημοτικών συμβούλων στην Κόρινθο…

Κ.Ν