ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Κάνουν πως δεν βλέπουν τις σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς στο νοσοκομείο!

Αυτές τις δύσκολες εποχές στο νοσοκομείο Κορίνθου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς …αλλά λύση δεν βρίσκεται!

Οι αρμόδιοι στο υπουργείο σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ΜΕΘ κορονοϊού μέσα στο νοσοκομείο αλλάζοντας τη λειτουργία του και δημιουργώντας κινδύνους στους ίδιους τους εργαζομένους, αλλά τις σοβαρές ελλείψεις σε παθολόγους και πνευμονολόγους …κάνουν πως δεν τις βλέπουν!

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου δεν αντέδρασε με κάποια ανακοίνωσή της ούτε για τη ΜΕΘ κορονοιού που δημιουργήθηκε μέσα στο νοσοκομείο, ούτε αντιδρά για τις σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς!

Από το «Κίνημα Αλλαγής» Κορινθίας σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Εμφανής η κυβερνητική ανεπάρκεια τόσο στις αντιδράσεις όσο και στις απαντήσεις ή τις υπεκφυγές των αρμόδιων Υπουργών για τα προβλήματα της  Κορινθίας που ανέδειξε με Ερωτήσεις του στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής.

Καμία απάντηση στις δύο τελευταίες Ερωτήσεις μας για την ανάγκη στελέχωσης της ΠΦΥ και του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις σε παθολόγους και πνευμονολόγους στο Νοσοκομείο Κορίνθου, κανένας γιατρός ακόμα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αθικίων που καλύπτει υγειονομικά μία περιοχή 3.000 κατοίκων, κανένας ιατρός και στο ιατρείο της Αλμυρής.

Τα Περιφερειακά Ιατρεία Περαχώρας, και Λουτρών Ωραίας Ελένης λειτουργούν μία ημέρα την εβδομάδα, των Ισθμίων τρεις ημέρες την εβδομάδα, ενώ το περιφερειακό ιατρείο στους Καλλιάνους, που εξυπηρετεί μία ορεινή περιοχή και καλύπτει περισσότερα από δέκα χωριά, λειτουργεί δύο έως τρείς ημέρες το μήνα…»

Κ.Ν