Κατέθεσαν στη βουλή το έγγραφο διαμαρτυρίας των αγροτικών συλλόγων Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου – Βόχας, Κιάτου, Στιμάγκας και Ξυλοκάστρου…

Από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας ανακοινώνεται μεταξύ άλλων:  «Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κορινθίας σε συνεργασία με τον Βουλευτή Νομού Ρεθύμνης και αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομεάρχη κ. Μανώλη Χνάρη και τον Γραμματέα του Τομέα κ. Θανάση Πετρόπουλο, κατέθεσαν στην Βουλή την 1/11/2023 με σχετική Αναφορά το έγγραφο διαμαρτυρίας Αγροτικών Συλλόγων Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου – Βόχας, Κιάτου, Στιμάγκας, Ξυλοκάστρου, που τονίζουν την αγωνία τους για την παραγωγή των αγροτικών τους προϊόντων και κατ’ επέκταση την επιβίωση τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η Αναφορά απευθύνεται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Ε. Αυγενάκη.

Το ΠΑΣΟΚ της Κορινθίας εντείνει τις προσπάθειες του στο πλευρό των Κορίνθιων αγροτών. Πριν από λίγες εβδομάδες κλιμάκιο μας αποτελούμενο από τον Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  Θανάση Πετρόπουλο, τον Κουτσούλη Δημήτρη – Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Γραμματέα της ΝΕ Κορινθίας Θάνο Θεοχάρη, το μέλος της ΚΠΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο, τον υπεύθυνο οργανωτικού Τ.Ο. Σικυωνίων Αλέξανδρο Δήμα, τον αναπληρωτή Γραμματέα Τ.Ο. Λουτρακίου – Περαχώρας Κοσμά Θεμέλιο και την Γεωπόνο Μαργαρίτα Δήμα επισκέφθηκε ημιορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων που επλήγησαν από την τελευταία μεγάλη κακοκαιρία. Συναντηθήκαμε με αγρότες στους οικισμούς Μεγάλος Βάλτος, Σούλι και Κρυονέρι.

Τα χωριά αυτά, όπως και άλλα κοντινά (Ψάρι, Ασπροκαμπος, Καίσαρι κλπ) επλήγησαν σφοδρά από τον παρατεταμένο καύσωνα, τις βροχοπτώσεις και τις χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Οι ζημιές διαπιστώθηκαν και επιτόπια στους αμπελώνες. Ωστόσο είναι γνωστό ότι και στις πεδινές περιοχές του Νομού η κατάσταση στις καλλιέργειες είναι τραγική, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της λειψυδρίας.

Μέσα από την συζήτηση με τους παραγωγούς, έχουν καταγραφεί τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα τους. Κάνουμε πράξη την δέσμευση και αναλαμβάνουμε τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να τονίσουμε την αναγκαιότητα που υπάρχει για άμεση λήψη μέτρων κρατικής υποστήριξης. Ο αγροτικός κόσμος αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να επιβιώσει. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τον βάζει στο περιθώριο…»